Laura HOLBAN
9178 vizualizări 2 ian 2012

Un sondaj postat de un angajat pe pagina de Facebook a Fox Latin America în care oamenii erau întrebaţi dacă evreii sunt responsabili de moartea lui Iisus a iscat un uriaş scandal, trustul media fiind nevoit să-şi ceară scuze publice. Internauţilor li se cerea să răspundă la întrebarea "Cine este vinovat de moartea lui Iisus?", iar variantele de răspuns erau "a. Pontius Pilat", "b. Poporul evreu" şi "c. Înalţii Preoţi", scrie Daily Mail.
Demersul i-a deranjat pe membrii centrului Simon Weisenthal din Buenos Aires, organizaţie cunoscută pentru apărarea drepturilor evreilor şi lupta împotriva antisemitismului. Aceştia au spus că este scandalos faptul că un angajat Fox perpetuează o idee pe care deja Vaticanul a declarat-o nulă în 1965. În cartea sa "Iisus din Nazaret. Volumul doi", papa Benedict al XVI-lea a absolvit de această vină întregul popor evreu, explicând cum nimeni nu ar trebui să creadă că acesta este responsabil pentru moartea lui Iisus.
Un purtător de cuvânt al trustului şi-a cerut oficial scuze pentru această gafă, explicând că sondajul a fost eliminat şi că nu se vor mai repeta astfel de incidente în viitor.

Citește și: