4963 vizualizări 11 mai 2010

Marţi seară, de la 20.30, la "Frumuseţe pe muchie de cuţit", unbărbat de 30 de ani şi 115 kilograme şi-a câştigat dreptul lasperanţă şi încrederea în sine. Cătălin a trecut printr-oexperienţă care i-a tăiat nu doar excesul de grăsime, ci şi firulinvizibil al nenorocului care părea că l-a urmărit până de curând.Şi-a petrecut copilăria prin spitale, în loc de jucării a primitperfuzii şi pastile, a fost declarat mort şi înghesuit într-odebara cu rufe murdare, apoi salvat de o minune, s-a luptat să-şitopească cele 300 de kilograme - cât a avut anul trecut, lăsându-şidestinul în mâna unei emisiuni de televiziune. Ieri seară, înultima ediţie din acest sezon, Cătălin a ţinut în faţatelevizoarelor peste un milion de români. Povestea lui -cutremurătoare, asemeni celorlalte 52 de poveşti prezentate la"Frumuseţe pe muchie de cuţit".

Dincolo de cazuri, de drame, de emoţii, lacrimi, aşteptări,renunţări, ori speranţe ale celor 53 de români care au ales să-şiexpună frust viaţa şi complexele în faţa unor milioane denecunoscuţi care le-au urmărit existenţele şi metamorfoza, a stat omână de oameni: medicii. Un fel de Pygmalioni moderni, care aucioplit şi modelat destine cu bisturiul, freza, ori laserul şicamera de luat vederi îndreptată asupra lor.

Ce le-a adus lor emisiunea, dincolo de celebritatea pe care oconferă apariţia la televizor sau de ironiile colegilor de breaslă,care i-au condamnat că practică actul medical la vedere, ce i-adeterminat să intre într-un proiect de anvergură precum"Frumuseţe", la toate aceste întrebări răspund chiar ei: MirceaFilip, omul care s-a obişnuit să audă: "Ce frumos se vede lumeafără ochelari", Elena Marincea - chirurgul care l-a convins pe unbăiat de 16 ani să aleagă Medicina, Marek Vâlcu - esteticianulurmărit într-o parcare de un fost pacient care i-a mulţumit pentrunas, ori Alexandru Radian, medicul dentist care spune căimplantologie de top se face şi-n alte clinici din ţară, precumTimişoara, Cluj sau Constanţa, şi nu doar la Bucureşti.

Când frumuseţea te dă afară de la serviciu

"Dorinţa de a face ceea ce crede că se poate", aceasta a fostraţiunea pentru care dr. Filip s-a implicat în proiectul Pro Tv.Peste 10 oameni i-au trecut prin mână şi, în urma întâlnirii cu el,şi-au aruncat la coşul de gunoi ochelarii care le-au îngustatlumea. "Când ne cunoaştem, nu pot să creadă ce le spun că voirealiza. Unii mă privesc neîncrezători", povesteşte dr. Filippentru Gândul. "Dupăoperaţie, nu ştiu cum să-şi manifeste sentimentele". Aşa că replicape care o aude adesea e simplă: "Ce frumos se vede lumea fărăochelari". Cea mai frecventă intervenţie realizată de dr. Filip la"Frumuseţe pe muchie de cuţit" rămâne reducerea dioptriilor. Înmedie, costul unei intervenţii este de 1000 de euro. (Citeşte mai departe în paginaurmătoare)

Citește și: