5163 vizualizări 11 mai 2010

Marţi seară, de la 20.30, la "Frumuseţe pe muchie de cuţit", un bărbat de 30 de ani şi 115 kilograme şi-a câştigat dreptul la speranţă şi încrederea în sine. Cătălin a trecut printr-o experienţă care i-a tăiat nu doar excesul de grăsime, ci şi firul invizibil al nenorocului care părea că l-a urmărit până de curând. Şi-a petrecut copilăria prin spitale, în loc de jucării a primit perfuzii şi pastile, a fost declarat mort şi înghesuit într-o debara cu rufe murdare, apoi salvat de o minune, s-a luptat să-şi topească cele 300 de kilograme - cât a avut anul trecut, lăsându-şi destinul în mâna unei emisiuni de televiziune. Ieri seară, în ultima ediţie din acest sezon, Cătălin a ţinut în faţa televizoarelor peste un milion de români. Povestea lui - cutremurătoare, asemeni celorlalte 52 de poveşti prezentate la "Frumuseţe pe muchie de cuţit".

Dincolo de cazuri, de drame, de emoţii, lacrimi, aşteptări, renunţări, ori speranţe ale celor 53 de români care au ales să-şi expună frust viaţa şi complexele în faţa unor milioane de necunoscuţi care le-au urmărit existenţele şi metamorfoza, a stat o mână de oameni: medicii. Un fel de Pygmalioni moderni, care au cioplit şi modelat destine cu bisturiul, freza, ori laserul şi camera de luat vederi îndreptată asupra lor.

Ce le-a adus lor emisiunea, dincolo de celebritatea pe care o conferă apariţia la televizor sau de ironiile colegilor de breaslă, care i-au condamnat că practică actul medical la vedere, ce i-a determinat să intre într-un proiect de anvergură precum "Frumuseţe", la toate aceste întrebări răspund chiar ei: Mircea Filip, omul care s-a obişnuit să audă: "Ce frumos se vede lumea fără ochelari", Elena Marincea - chirurgul care l-a convins pe un băiat de 16 ani să aleagă Medicina, Marek Vâlcu - esteticianul urmărit într-o parcare de un fost pacient care i-a mulţumit pentru nas, ori Alexandru Radian, medicul dentist care spune că implantologie de top se face şi-n alte clinici din ţară, precum Timişoara, Cluj sau Constanţa, şi nu doar la Bucureşti.

Când frumuseţea te dă afară de la serviciu

"Dorinţa de a face ceea ce crede că se poate", aceasta a fost raţiunea pentru care dr. Filip s-a implicat în proiectul Pro Tv. Peste 10 oameni i-au trecut prin mână şi, în urma întâlnirii cu el, şi-au aruncat la coşul de gunoi ochelarii care le-au îngustat lumea. "Când ne cunoaştem, nu pot să creadă ce le spun că voi realiza. Unii mă privesc neîncrezători", povesteşte dr. Filip pentru Gândul. "După operaţie, nu ştiu cum să-şi manifeste sentimentele". Aşa că replica pe care o aude adesea e simplă: "Ce frumos se vede lumea fără ochelari". Cea mai frecventă intervenţie realizată de dr. Filip la "Frumuseţe pe muchie de cuţit" rămâne reducerea dioptriilor. În medie, costul unei intervenţii este de 1000 de euro. (Citeşte mai departe în pagina următoare)

Citește mai departe:

Citește și: