Razvan Tupa
187 vizualizări 7 ian 2019

Carnavalul se ţine o dată la doi ani şi durează şase zile, iar startul petrecerii este dat în prima zi de vineri din an, informează El Tiempo.

Ediţia 2019 a manifestării se încheie miercuri. Autorităţile au anunţat că străzile micului oraş (care, în mod normal nu are mai mult de 50.000 de locuitori) sunt pregătite să primească 110.000 de vizitatori.

"Participanţii s-au pregătit luni întregi pentru ca acest spectacol colorat să păstreze cea mai importantă parte a petrecerilor noastre, care sunt scrisorile de la Matachines. Aceste versuri sunt esenţa Carnavalului, proclamaţiile satirice cu privire la situaţia recentă a municipiului, a ţării, a criticilor politice, religioase sau sociale sunt semnificaţia acestei sărbători şi pentru care organizatorii lucrează zi şi noapte", a spus preşedintele Carnavalului Diavolului.
Carnavalul Diavolului marchează înţelegerea dintre două sate care au fost în tabere opuse în timpul perioadei coloniale. Real de Mines din Quiebralomo şi Nuestra Señora de La Montaña treceau printr-o perioadă foarte tensionată şi nu au încetat confruntările decât după ce doi preoţi catolici i-au ameninţat pe localnici că vor fi condamnaţi veşnic dacă nu renunţă la violenţe.
 
Foto: PatrimonioInmaterial/ Twitter

 

Citește și: