2209 vizualizări 6 iun 2011

Concertul "Symphonicity" pe care Sting îl susţine, luni, alături de o orchestră impresionantă alcătuită din 50 de instrumentişti, în Piaţa Constituţiei din Capitală a început în jurul orei 20.20.

Aproximativ 10.000 de spectatori au venit în Piaţa Constituţiei din Capitală pentru a urmări concertul lui Sting, primul din 2011 pe care artistul îl susţine în cadrul turneului european "Symphonicity".

Scena este impresionant de mare, pe aceasta fiind amplasate instrumentele orchestrei simfonice cu cântă Sting. De o parte şi de alta a scenei au fost instalate două ecrane gigantice pe care spectatorii pot urmări concertul. Întreaga scenă este adusă direct din Olanda, special pentru acest eveniment, fiind concepută să susţină nu mai puţin de 14.000 de kilograme de echipamente, instrumente şi muzicieni, potrivit organizatorilor, Emagic.

O orchestră impresionantă alcătuită din 50 de instrumentişti dirijaţi de celebra Sarah Hicks îl acompaniază pe Sting în cadrul unei călătorii impresionante printre cele mai cunoscute piese din cariera solo, dar şi din perioada petrecută alături de trupa The Police, pe scenă fiindu-i alături şi Dominic Miller (chitară), Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry (voce) şi Ira Coleman (bass).

Turneul mondial "Symphonicity" este promovat la nivel internaţional de Live Nation şi produs de RZO Entertainment, în asociere cu Universal Music Management & Productions.

Sting, aflat la cea de-a treia vizită în România, a ajuns în Capitală luni, în jurul orei 12.00, au declarat pentru MEDIAFAX surse.

Având în spate o carieră strălucită, ce include numeroase albume premiate în repetate rânduri cu discul de platină, un număr impresionant de hituri, nenumărate premii şi vânzări record de aproape 100 de milioane de discuri în întreaga lume, Sting revine în atenţia fanilor cu cele mai cunoscute piese ale sale, reorchestrate de Jorge Jorge Calandrelli, David Hartley, Michel Legrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross, Robert Sadin şi Nicola Tescari. Selecţia de piese reinterpretate special pentru acest turneu cuprinde cele mai cunoscute hituri din perioada petrecută alături de trupa The Police - "Every Little Thing She Does Is Magic", "Roxanne", "Next To You" şi "Every Breath You Take" -, dar şi piese celebre ce definesc solida carieră solo a lui Sting - "Englishman in New York", "Fragile", "Russians", "If I Ever Lose My Faith in You", "Fields Of Gold" şi "Desert Rose", artistul fiind acompaniat pe scenă de un grup de muzicieni de succes: Dominic Miller (chitară), Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry (voce) şi Ira Coleman (bass).

Prima incursiune a lui Sting în domeniul muzicii clasice a început odată cu albumul "Songs from the Labyrinth", lansat în 2006, la Deutsche Grammophon, materialul oferind o interpretare fascinantă, la lăută, a muzicii compozitorului John Dowland, din secolul al XVI-lea. După încheierea turneului ce a marcat reunirea trupei The Police, Sting s-a întors la pasiunea lui pentru combinarea genurilor muzicale, cu albumul "If On A Winter's Night...", care a debutat direct pe prima poziţie în clasamentul Billboard Classics.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit 16 premii Grammy, două Brit Awards, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, Century Award oferit de Billboard Magazine şi titlul de Omul Anului, în 2004, din partea MusiCares, şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame.

Cristian Fierbinteanu, fierbinteanu@mediafax.ro

Citește și: