2203 vizualizări 6 iun 2011

Concertul "Symphonicity" pe care Sting îl susţine, luni, alăturide o orchestră impresionantă alcătuită din 50 de instrumentişti, înPiaţa Constituţiei din Capitală a început în jurul orei 20.20.

Aproximativ 10.000 de spectatori au venit în Piaţa Constituţieidin Capitală pentru a urmări concertul lui Sting, primul din 2011pe care artistul îl susţine în cadrul turneului european"Symphonicity".

Scena este impresionant de mare, pe aceasta fiind amplasateinstrumentele orchestrei simfonice cu cântă Sting. De o parte şi dealta a scenei au fost instalate două ecrane gigantice pe carespectatorii pot urmări concertul. Întreaga scenă este adusă directdin Olanda, special pentru acest eveniment, fiind concepută săsusţină nu mai puţin de 14.000 de kilograme de echipamente,instrumente şi muzicieni, potrivit organizatorilor, Emagic.

O orchestră impresionantă alcătuită din 50 de instrumentiştidirijaţi de celebra Sarah Hicks îl acompaniază pe Sting în cadrulunei călătorii impresionante printre cele mai cunoscute piese dincariera solo, dar şi din perioada petrecută alături de trupa ThePolice, pe scenă fiindu-i alături şi Dominic Miller (chitară),Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry (voce) şi Ira Coleman (bass).

Turneul mondial "Symphonicity" este promovat la nivelinternaţional de Live Nation şi produs de RZO Entertainment, înasociere cu Universal Music Management & Productions.

Sting, aflat la cea de-a treia vizită în România, a ajuns înCapitală luni, în jurul orei 12.00, au declarat pentru MEDIAFAXsurse.

Având în spate o carieră strălucită, ce include numeroase albumepremiate în repetate rânduri cu discul de platină, un numărimpresionant de hituri, nenumărate premii şi vânzări record deaproape 100 de milioane de discuri în întreaga lume, Sting revineîn atenţia fanilor cu cele mai cunoscute piese ale sale,reorchestrate de Jorge Jorge Calandrelli, David Hartley, MichelLegrand, Rob Mathes, Vince Mendoza, Steven Mercurio, Bill Ross,Robert Sadin şi Nicola Tescari. Selecţia de piese reinterpretatespecial pentru acest turneu cuprinde cele mai cunoscute hituri dinperioada petrecută alături de trupa The Police - "Every LittleThing She Does Is Magic", "Roxanne", "Next To You" şi "Every BreathYou Take" -, dar şi piese celebre ce definesc solida carieră solo alui Sting - "Englishman in New York", "Fragile", "Russians", "If IEver Lose My Faith in You", "Fields Of Gold" şi "Desert Rose",artistul fiind acompaniat pe scenă de un grup de muzicieni desucces: Dominic Miller (chitară), Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry(voce) şi Ira Coleman (bass).

Prima incursiune a lui Sting în domeniul muzicii clasice aînceput odată cu albumul "Songs from the Labyrinth", lansat în2006, la Deutsche Grammophon, materialul oferind o interpretarefascinantă, la lăută, a muzicii compozitorului John Dowland, dinsecolul al XVI-lea. După încheierea turneului ce a marcat reunireatrupei The Police, Sting s-a întors la pasiunea lui pentrucombinarea genurilor muzicale, cu albumul "If On A Winter'sNight...", care a debutat direct pe prima poziţie în clasamentulBillboard Classics.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit16 premii Grammy, două Brit Awards, un Glob de Aur, un Emmy, treinominalizări la Oscar, Century Award oferit de Billboard Magazineşi titlul de Omul Anului, în 2004, din partea MusiCares, şi a fostinclus în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall ofFame.

Cristian Fierbinteanu,fierbinteanu@mediafax.ro

Citește și: