Dorina Calin
454 vizualizări 30 nov 2013

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti în luna decembrie, cu un spectacol dedicat Crăciunului, iar Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de sărbători. Show-urile trupelor Scorpions şi Morcheeba completează seria de evenimente care vor avea loc, în această lună, în Capitală.

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti, cu un spectacol dedicat Crăciunului, care va avea loc în Pavilionul Central de la Romexpo, pe 15 decembrie. Celebrul tenor va transforma Pavilionul Central de la Romexpo în "casa lui Moş Crăciun", oferind cadouri muzicale unice.

După ce, anul trecut, Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru toţi fanii care au dorit să îl asculte live pe Jose Carreras, anul acesta, maestrul revine să susţină o adevărată gală de Crăciun pentru toţi românii iubitori de tradiţie şi muzică de calitate. Natalia Ushakova se va afla, în decembrie, pe scena de la Romexpo, alături de tenorul José Carreras, celebrul nepot al acestuia - dirijorul David Gimenéz, Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio. La concert, publicul va asculta piese specifice sărbătorilor de iarnă, precum "Ave Maria", "White Christmas", "Have Yourself a Merry Little Christmas", dar şi bucăţi muzicale celebre, precum "The impossible dream" din "Man of La Mancha", "Traviata", "Roso - pel teu amor", "Passione" şi multe altele.

Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de Crăciun, pentru al doisprezecelea an consecutiv, şi va susţine o serie de spectacole intitulate "Alerg printre stele" pe 13, 14 şi 15 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. De peste un deceniu, concertele de Crăciun ale lui Ştefan Bănică reprezintă un mod tradiţional de intrare în perioada sărbătorilor de iarnă, în atmosfera magică a Crăciunului. Prin spectaculozitatea şi complexitatea producţiei, concertele de Crăciun marca Ştefan Bănică reprezintă un eveniment-reper pentru luna decembrie.

Scorpions, cea mai cunoscută trupă hard rock/ heavy metal din Germania, revine în România şi va susţine un concert la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, pe 14 decembrie, în cadrul unui nou turneu, "Rock'n Roll Forever", început în septembrie. Turneul trupei Scorpions cuprinde ţări precum Rusia, Ucraina, Lituania, Estonia, Finlanda şi România.

Trupa Morcheeba revine la Bucureşti, cu un concert de promovare a noului ei album, "Head Up High", care va avea loc pe 11 decembrie, la Arenele Romane (în cort). Albumul va fi lansat oficial pe 14 octombrie, dată care marchează şi lansarea primului extras pe single, "Gimme Your Love".

De asemenea, Demis Roussos revine la Bucureşti anul acesta, pe 5 decembrie, pentru a susţine un concert pe scena Sălii Palatului, unde vor putea fi auzite atât piese specifice sărbătorilor de iarnă, colinde, cât şi hiturile sale.

Lista concertelor lunii decembrie în Bucureşti:

1 decembrie

The Straits - Sala Palatului (20.00)

5 decembrie

Demis Roussos - Sala Palatului (20.00)

7 decembrie

Marcel Pavel - Sala Palatului (19.30)

Benga - Atelierul de producţie (22.00)

11 decembrie

Morcheeba - Arenele Romane - în cort (20.00)

13, 14 şi 15 decembrie

Ştefan Bănică - Sala Palatului (19.30)

14 decembrie

Scorpions - Pavilionul Central Romexpo

15 decembrie

José Carreras- Pavilionul Central Romexpo

Corul Madrigal - Ateneul Român (16.00, 20.00)

Celelalte cuvinte - Hard Rock Cafe (21.00)

16 decembrie

Aurelian Temişan şi The Funk Society - Sala Palatului (19.30)

Mike Terrana şi formaţia Trooper - Silver Church

Paula Seling - Sala Radio (19.00)

17 decembrie

Trei Parale - ArCuB (19.00)

Vama - Sala Palatului (20.00)

18 decembrie

"Regal Vienez", cu Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg - Palatul Naţional al Copiilor

19 decembrie

Trupa Direcţia 5 - Cinematograful Patria (19.00)

20 decembrie

"Vienna Classic Christmas", cu Strauss Festival Orchestra Vienna - Sala Palatului

21 decembrie

Johann Strauss Ensemble - Sala Palatului (19.30)

24 decembrie

Divna - Ateneul Român (18.00)

26 decembrie

Grigore Leşe - Ateneul Român

Citește și: