Ana Obretin
Oana Ghita - Mediafax
10884 vizualizări 28 aug 2013

Concertul de la Bucureşti al muzicianului Roger Waters, intitulat "The Wall", a început în jurul orei 20.30, în Piaţa Constituţiei.

Zeci de mii de persoane, undeva spre 50.000, erau adunate în Piaţa Constituţiei din Bucureşti înainte de debutul concertului "The Wall" susţinut de Roger Waters.

Vizavi de Palatul Parlamentului, impresionanta scenă unde are loc concertul era dezvăluită o crăpătură făcută într-un zid uriaş.

De asemenea, pe partea stângă a scenei, zidul include o secţiune de graffiti, desenele fiind finalizate cu puţin timp înainte de ora 20.00, când fusese anunţată începerea show-ului.

Publicul bucureştean se aşteaptă la un concert grandios, cu efecte pirotehnice şi vizuale spectaculoase.

Unul dintre elementele show-ului este un avion uriaş suspendat de o macara şi legat de scenă printr-o coardă.

Muzicianul Roger Waters a ajuns în România cu un avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Băneasa miercuri, în jurul orei 15.00, cu câteva ore înaintea show-ului "The Wall".

Înainte de a susţine concertul din Piaţa Constituţiei, Roger Waters s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Muzicianul Roger Waters şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au lovit, într-un gest simbolic, cu un ciocan, zidul ce împrejmuieşte clădirea Palatului Parlamentului, Zgonea spunând totodată că Waters, cu care este născut în aceeaşi zodie, "va face un spectacol pe cinste" la Bucureşti. Zgonea i-a dăruit totodată lui Roger Waters o mică bucăţică din zidul Palatului Parlamentului, pentru ca acesta să o păstreze ca amintire a concertului susţinut la Bucureşti şi a gestului simbolic făcut pentru a dărâma "ultima barieră dintre Parlamentul României democratice şi cetăţeni".

De asemenea, Waters se va întâlni cu militari români care au fost răniţi în Irak şi Afganistan, în culise, în pauza acestui concert. Artistul doreşte să le mulţumească acestora pentru sacrificiul lor în operaţiunile de menţinere a păcii desfăşurate în aceste zone afectate de conflicte, potrivit unui comunicat al MApN.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, aduce la Bucureşti celebrul "The Wall" - unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertăţii pentru generaţii întregi de fani din întreaga lume.

Show-ul "The Wall" a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime şi aproximativ 12 metri în înălţime. Întreaga structura este realizată din "cărămizi" ce alcătuiesc cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1.500 de metri pătraţi, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena are, totodată, cel mai mare acoperiş din lume - o lăţime de 54 de metri şi o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, care asigură protecţia unei suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi.

Un moment special al concertului va fi cel în care Roger Waters îi va avea ca invitaţi speciali pe 15 copii români, corul urmând să interpreteze alături de acesta refrenul uneia dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul Pink Floyd - "Another Brick in The Wall". Celebra piesă este unul dintre cele mai aşteptate momente din show-urile "The Wall", aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din ţara gazdă, iar România nu face excepţie.

Citește și: