5683 vizualizări 20 feb 2013

Concertul Richi e Poveri de la Bucureşti, programat pentru 26 februarie la Sala Palatului, s-a amânat pentru 16 martie. Motivul: fiul solistului Franco Gatti a murit, iar în această săptămână are loc înmormântarea.

Fiul lui Franco Gatti, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit mort în condiţii suspecte, săptămâna trecută, în apartamentul său din Genova. Cauza decesului este investigată de autorităţi.

Una dintre cele mai faimoase formaţii pop italiene, Ricchi e Poveri a lansat de-a lungul carierei sale 19 albume de studio, care s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

Formaţia a fost înfiinţată în 1967 de Franco Gatti, Angela Brambati, Angelo Sotgiu şi Marina Occhiena. Prima lor apariţie publică a avut loc în 1968, iar începând cu anul 1970 Ricchi e Poveri a participat de câteva ori la Sanremo Music Festival. Totodată, Ricchi e Poveri a reprezentat Italia la competiţia Eurovision, în 1978, cu piesa "Questo Amore".

În 1981, Marina Occhiena a părăsit trupa.

Ricchi e Poveri a cunoscut succesul cu melodii ca: "Mamma Maria", "Se m'innamoro", "Made in Italy", "M'innamoro di te" şi "Che sarà".

Citește și: