Teodora Nicolau
1360 vizualizări 20 iun 2014

Călugăriţele, care fac parte din ordinul catolic Carlo Borromeo Scalabriniane, fondat în Italia, s-au plâns, conform documentelor depuse în instanţă, de muzica tare, de luminile puternice ale firmei cu neon amplasată la intrarea în club, care nu le lasă să doarmă, de sticlele goale de whisky şi de bere de pe stradă, precum şi de "femeile care patrulează pe trotuare şi străzi".

"Este greu, mai ales pentru surorile mai în vârstă. Uneori le este teamă să iasă (din mănăstire, n.r.)", a declarat sora Noemia Silva, în vârstă de 57 de ani, pentru revista People.

Călugăriţele, împreună cu alţi vecini, susţin că localul, intitulat Club Allure, tulbură liniştea şi funcţionează ilegal deoarece, conform legii, clădirile unde se desfăşoară activităţi din industria divertismentului pentru adulţi nu se pot afla la o distanţă mai mică de 300 de metri de un loc de rugăciune.

Pe lângă faptul că adăposteşte 22 de călugăriţe, mănăstirea oferă şi servicii religioase deschise publicului.

"De ce (clubul, n.r.) a fost construit atât de aproape de o mănăstire? Nu are sens", a spus Tom Brejcha, avocatul călugăriţelor.

Pe de altă parte, reprezentanţii clubului de striptease, care a fost deschis anul trecut, au replicat că respectă legea şi că procesul reflectă mai degrabă o confruntare între valori ideologice.

"Prezenţa noastră le lezează sentimentele religioase. Activitatea pe care o desfăşurăm aici este mai degrabă artistică decât explicită", a precizat Robert Itzgow, avocatul clubului, care a adăugat că localul asigură locuri de muncă şi plăteşte impozite.

În acelaşi timp, municipalitatea Stone Park se opune procesului, afirmând că este neconstituţională legea care prevede că imobilele în care se desfăşoară activităţi din industria divertismentului pentru adulţi nu se pot afla la o distanţă mai mică de 300 de metri de un loc de rugăciune.

 

Citește și: