Silviu Bănilă
1769 vizualizări 14 oct 2019

Claire Duke, în vârstă de 40 de ani, a pierdut controlul maşinii BMW, în timp ce cobora un deal, cu o viteză de aproape 90 km/h şi s-a izbit de un zid, scrie The Sun.

Înainte de a produce accidentul, femeia a strigat la fiii ei, Bradley - 14 ani şi Hayden - 9 ani, că va urma un impact: „O să facem accident”.

Bradley s-a panicat şi a desfăcut centura de siguranţă. În momentul impactului cu zidul, băiatul a suferit răni grave la cap şi coloană.

Totuşi, sistemul modern al BMW-ului Seria 3 „a apelat” centrul de comandă al companiei, anunţând că s-au declanşat airbag-urile limuzinei.

Un operator a sunat-o pe şoferiţă şi a alertat apoi serviciile de urgenţă.

Claire era însă inconştientă şi nu a putut răspunde, dar ulterior şi-a revenit şi a auzit operatorul de la BMW spunând: „Ştim unde sunteţi şi trimitem ajutor de urgenţă”.

Bradley se afla în stare critică, dar paramedicii au reuşit să-l stabilizeze la locul accidentului.

A fost dus la spital, unde a stat în comă indusă, suferind operaţii de urgenţă la creier. Mai mult, puştiul a stat conectat la un aparat de ventilaţie mecanică.

După nouă zile, victima şi-a revenit şi - o lună mai târziu - Bradley a fost externat.

Totul se datorează sistemului eCall de la BMW.

Accidentul a avut loc în Sheffield, în ianuarie 2017, când Clair a pierdut controlul maşinii, în timp ce-i ducea pe Bradley şi Hayden la şcoală.

Pentru a le mulţumi medicilor care i-au salvat viaţa, Bradley a luat parte la o strângere de fonduri de 500.000 lire sterline pentru un helipad amplasat pe acoperişul Spitalului Pediatric din Sheffield.

Foto: Captură

Citește și: