1608 vizualizări 6 aug 2011

Andrew Almazán Anaya, un adolescent mexican în vârstă de 16 ani, este considerat un copil minune pentru precocitatea sa intelectuală. El îşi va lua pe 18 august diploma în psihologie, în timp ce frecventează în paralel cursurile de medicină, informează agenţia EFE.

Almazán, a cărei pregătire profesională timpurie l-a făcut cunoscut în întreaga ţară, a declarat într-un interviu acordat EFE că se pregăteşte pentru a continua studiile în domeniul neuroştiinţei şi a neuropsihologiei. Îmbrăcat în halat alb de medic într-o sală a Centrului de Atenţie şi Talent (CEDAT), o mică şcoală pentru copii superdotaţi înfiinţată de părinţii săi acum un an, Andrew gesticulează puţin şi vorbeşte repede.

La şase ani era deja considerat un copil minune deoarece citise operele lui Shakespeare, ştia pe de rost oasele scheletului uman şi avea "o memorie prodigiosă", potrivit tatălui său Asdrúbal Almazán, medic chirurg.

La nouă ani părinţii au decis să-l educe acasă deoarece colegii de şcoală îl izolau. Totodată, fusese diagnosticat cu o tulburare a deficitului de atenţie.

La 12 ani Andrew Almazan a intrat la facultate, iar 16 el devine cel mai tânăr psiholog al ţării. Peste doi ani el va absolvi medicina la Universitatea Panamericană.

Citește și: