Vasile Măgrădean
333 vizualizări 16 dec 2018
Unul dintre scafandri, Albert Zoltan, a spus, sâmbătă, corespondentului Mediafax că acţiunea are rolul de a atrage atenţia asupra activităţilor Clubului de scafandri din Dalnic, care are un program pentru copiii cu dizabilităţi.
 
 
”Am îmbodobit un brad artificial de Crăciun la 3 metri adâncime, în lacul nostru de la Dalnic, cu globuleţe şi lumini. Am fost două echipe de câte doi scafandri, a fost destul de greu, afară era vijelie. Clubul de scafandri din Dalnic are un program pentru copiii cu dizabilităţi, iar prin această acţiune am dorit să atragem atenţia despre activităţile noastre. Crăciunul este momentul din an în care ne simţim mai aproape de semenii noştri”, a spus Albert.
Acesta a subliniat că bradul va rămâne sub apă până în primăvara anului viitor.
 
Un brad a fost DECORAT cu globuri şi luminiţe, la 3 metri SUB APĂ

Un alt fapt inedit la lacul de la Dalnic este şi barul subacvatic, unde scafandrii pot ciocni un pahar de bere, de Crăciun.

Barul subacvatic de la Dalnic, Covasna, se bucură de succes în rândul clienţilor. De la şedinţe terapeutice, audiţii muzicale subacvatice şi până la împodobirea bradului de Crăciun, organizarea de partide de şah subacvatice sau chiar oficierea unei nunţi în lacul de la Dalnic, toate sunt idei pe care coordonatorul centrului, scafandrul Szabo Jeno, împreună cu alţi câţiva voluntari, le-au pus în practică de-a lungul timpului.

La începutul lunii august, o nouă idee inedită i-a venit de această dată fiului său, Szabo Kolos, de asemenea un împătimit al scufundărilor. Acesta s-a gândit să amenajeze pe fundul lacului de la Dalnic un bar, unde cei care fac scufundări să se poată „relaxa” la o bere.

 

Citește și: