Ana Obretin
965 vizualizări 19 feb 2019

Karl Lagerfeld a fost marele absent la propriul show Chanel organizat, în ianuarie 2019, în timpul Săptămânii modei de la Paris (15 - 24 ianuarie), iar reprezentanţii casei de modă au anunţat că acesta este "obosit", potrivit apnews.com.

Karl Lagerfeld, al cărui aspect fizic pare din ce în ce mai fragil, nu a apărut pe scenă la finalul prezentării colecţiei sale pentru casa Chanel, a cărui director de creaţie este din 1983.

Aceasta este pentru prima dată când Lagerfeld nu îşi face prezenţa la propriul show, pentru a primi aplauzele publicului.

În locul lui, la finalul defilării a apărut directorul de studio Virginie Viard.Reprezentanţii casei Chanel au declarat pentru The Associated Press că Lagerfeld a rugat-o pe Viard să îl reprezinte pentru că "se simţea obosit", dar nu au oferit alte detalii.

Germanul Karl Lagerfeld, în vârstă de 85 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Fendi, unde este director de creaţie.

Karl Otto Lagerfeld s-a născut la 10 septembrie 1933 în Hamburg şi a fost un designer de succes. El a colaborat cu numeroase case de modă, precum Chanel, Chloe şi Fendi.

Lagerfeld a câştigat numeroase premii, cum ar fi: Crucea Federală de Merit (1985), Bambi (1989), Lucky Strike Designer Award (1993), Deutsche Gesellschaft fur Photographie (1996), Bambi (2005), Elle Fashion Star Award (2008), Kommandeur al Legiunii de onoare franceze (2010).

Citește și: