Laura HOLBAN
3012 vizualizări 9 feb 2012

Un islandez a filmat în fluviul Jokulsa o creatură ciudată care seamănă cu un şarpe sau un vierme uriaş şi care a primit renumele de monstrul din Loch Ness al Islandei. În clipul difuzat de postul isladez RUV, apare o creatură asemănătoare unui şarpe uriaş care înoată la suprafaţa apei, confirmându-le multora existenţa viermelui mitologic din râul Lagarfljot, scrie The Telegraph.

Islandezii consideră că creatura din clipul devenit viral pe Internet este însuşi viermele mitologic intrat în cultura ţării încă din 1345, un echivalent al monstrului din Loch Ness al scoţienilor.

Legenda spune că un mic vierme a fost trecut printr-un inel de aur, tradiţie care ar fi dus la înmulţirea metalului preţios. Însă în momentul în care deţinătorul inelului s-ar fi întors să vadă ce efecte a avut încercarea sa, acesta ar fi găsit inelul rămas mic, iar viermele ar fi prins nişte proporţii uriaşe. Potrivit legendei, odată ajuns în râu, viermele ar fi continuat să crească până a atins dimensiuni incredibile.

În ciuda legendei şi a clipului, nu sunt mulţi care cred povestea viermelui mitologic. Mulţi dintre internauţi cred că "creatura" este doar o plasă de pescuit îngheţată, care pluteşte în derivă pe râu sau un trucaj.

Citește și: