125 vizualizări 5 apr 2009

Majoritatea ne dorim, în acestă perioadă, o piele uşor bronzată şi uniformizată fără prea mult efort şi bani cheltuiţi pe la diferitele saloane de bronzat. Specialiştii recomandă cremele autobronzante, care oferă culoarea dorită în câteva ore, fără a afecta într-un mod negativ structura pielii. De asemenea, produsele care bronzează pielea sunt create pentru diferitele tipuri de ten.

„Putem beneficia de o piele în trend cu anotimpul fără a fi nevoite să avem mai întâi un aspect roşiatic, iar abia după câteva zile pielea noastră să capete un aspect bronzat”, susţine Dana Sota, consultant în frumuseţe, autoarea cărţii „Frumuseţea se învaţă”.

Cremele autobronzante conţin un derivat al zahărului, care devine maroniu în contact cu aerul şi cu stratul superficial al pielii. Nuanţa se păstrează câteva zile, timp în care aceasta se decolorează uşor din cauza duşurilor. „Bronzul” se observă în câteva ore de la aplicare. Specialiştii atenţionează ca în intervalul imediat de după aplicare, să evităm duşurile, pentru a păstra efectul de colorarea al pielii. „Dacă se doreşte intensificarea culorii, produsul poate fi aplicat câteva zile consecutiv, dar nu în cantităţi exagerate, doarece se va obţine un rezultat artificial”, explică Dana Sota.

Specialistul spune că, înainte de a apela la cremele autobronzante, trebuie să ne facem gomajul - o curăţare aprofundată a pielii cu produse speciale. Astfel, obţinem o culoare uniformă pe o piele fină, fără celule moarte, mai ales în zona genunchilor şi a coatelor. Hidratarea este foarte importantă, deoarece ajută ca produsul să poată fi aplicat uniform.

Cremele trebuie alese în funcţie de tipul de piele

Produsele de autobronzare trebuie alese în funcţie de mai multe criterii. Astfel, în funcţie de culoarea pielii alegem o cremă specială, deoarece fiecare pigment are nevoie de un produs diferit. Pentru o piele albă nu este indicată o nuanţă foarte închisă, deoarece creează un aspect artificial, iar înnegrirea se face mult prea brusc. Pentru faţă este necesară o cremă diferită de cea pentru corp, deoarece structura pielii diferă.Pielea sensibilă necesită o soluţie cu mai puţin parfum deoarece se poate înroşi, sau poate crea senzaţia de usturime. În acelaşi timp, pielea uscată are nevoie de o cremă autobronzantă bogată în substanţe nutritive. Aceste produse nu distrug pielea şi nici nu o pătează, deoarece substanţele care colorează tenul ating doar stratul superficial al epidermei.

Info plus:

Cinci paşi pentru obţinerea unui bronz uniform

* O piele perfectă şi uniformă se obţine numai prin exfoliere, adică prin gomaj. Acest lucru ajută la îndepărtarea celulelor moarte, care sunt inestetice, la eliminarea impurităţilor de pe piele, iar la sfârşit pielea capătă un aspect fin şi catifelat.

* Este recomandată hidratarea suprafeţei pe care doriţi să aplicaţi crema autobronzantă. Cremele grase ajută ca autobronzantul să se aplice uniform. Pentru „bronzarea” feţei este indicat să aplicaţi cu grijă crema pe lângă sprâncene, deoarece în aceste zone pot rămâne pete.

* Când pielea este complet uscată, se poate aplica loţiunea autobronzantă. Este indicat să nu purtaţi nici un fel de lenjerie intimă, pentru că se pătează şi vă veţi „bronza” cu forma elasticului. 

* După aplicarea soluţiei este indicat să aşteptaţi timp de 30 de minute pentru ca autobronzantul să se usuce complet, timp în care trupul nu este acoperit cu haine.

* După terminarea aplicării este recomandată spălarea pe mâini, pentru că altfel vor rămâne maronii, nicidecum o nuanţă uniformă, pentru că palmele intră în contact cu foarte multă cremă autobronzantă.
 

Citește și: