Un fost agent FBI dezvăluie trei metode prin care poţi afla dacă eşti minţit în cartea "The Like Switch". Frumuseţea acestor tehnici este aceea că oamenii nu vor realiza că le foloseşti, scrie Business Insider.

Metoda 1

Atunci când oamenii evită să îţi dea răspunsuri simple, de tip "da" sau "nu", sau nu le pot da, vor alege să folosească jumătăţi de adevăr sau supoziţii. Pentru a-i testa pe aceşti oameni, pune o întrebare la care poţi da un răspuns simplu, "da" sau "nu".

Dacă nu reuşesc să îţi răspundă astfel, acesta lucru poate fi considerat un semnal de alarmă.

Pune întrebarea din nou. Dacă nici de această dată nu primeşti un răspuns concret, atunci probabil că persoana din faţa ta încearcă să te mintă.

Metoda 2

Dacă pui o întrebare la care se poate răspunde simplu cu "da" sau "nu" şi persoana din faţa ta îşi începe răspunsul cu "păi..." este foarte probabil ca aceasta să te mintă.

Urmează un răspuns la care interlocutorul nu se aştepta.

Metoda 3

Atunci când oamenii sinceri sunt întrebaţi de ce alţii ar trebui să aibă încredere în ei, răspunsul lor tipic este "pentru că spun adevărul".

Mincinoşilor le vine greu să răspundă astfel. În schimb ei vor da răspunsuri precum "sunt o persoană sinceră", "nu trebuie să mă crezi dacă nu vrei" sau "nu am niciun motiv să mint".

Aceste trei metode nu dau rezultate 100% exacte, dar pot reprezenta un indicator puternic care să te ajute să determini dacă persoanele pe care le întâlneşti încearcă să te mintă sau nu.

Citește și: