Alexandra PELE
13595 vizualizări 19 apr 2011

Charles Manson, unul dintre cei mai feroce şi cunoscuţi criminali în serie, responsabil pentru moartea a opt oameni printre care şi actriţa Sharon Tate, soţia regizorului Roman Polanski, a acordat un interviu revistei Vanity Fair, după mai bine de 20 de ani de tăcere. Potrivit cotidianului britanic The Daily Mail, Manson le-a mărturisit jurnaliştilor că este un "om foarte rău, un criminal", dar a vorbit şi despre efectele încălzirii globale asupra climei.

Charles Manson a devenit celebru în urma unor crime extrem de violente care au avut loc în august 1969, în Los Angeles, California. Făptaşii au fost găsiţi la câteva luni după ce opt oameni şi-au pierdut viaţa. Anchetatorii i-au găsit vinovaţi pe Manson şi pe adepţii săi, un grup supranumit Familia. Melodiile compuse de Manson în anii în care a lucrat pentru o companie din industria muzicală au fost reinterpretate de formaţii precum Guns N' Roses sau Marilyn Manson, ceea ce i-a adus mai multă notorietate. El este cunoscut în cultura americană drept unui dintre "cei mai periculoşi oameni în viaţă".

Manson, în vârstă de 76 de ani, a vorbit despre cultul pe care l-a condus, responsabil pentru moartea lui Tate, însărcinată la vremea respectivă. "Eu trăiesc în infern. Nu le spun oamenilor ce să facă. Ei ştiu ce trebuie să facă", a explicat bărbatul condamnat la închisoare pe viaţă după abolirea pedepsei capitale în California, unde este închis. Manson a fost condamnat pentru că i-a convins pe membrii cultului său, numit şi Familia Manson, să ucidă mai multe persoane.

Sharon Tate, soţia regizorului Roman Polanski, a fost ucisă în 1969 de adepţii lui Manson. Foto: The Daily Mail

"Cu toţii suntem Dumnezeu, iar dacă nu recunoaştem acest lucru clima va suferi deoarece calotele glaciare de la Polul Nord se vor topi din cauza lucrurilor dăunătoare pe care le provocăm atmosferei", a declarat el incoerent, într-un interviu telefonic. Bărbatul s-a încurcat şi a vorbit într-o engleză combinată cu spaniola, afirmând despre sine că este "a very mal hombre" (un om foarte rău) şi că "la hierba mala no muere" (iarba rea nu piere niciodată). Interviul precedent, acordat de Manson în 1987, a fost difuzat de către mai multe televiziuni americane în 2007 cu titlul "Mintea lui Manson" (The Mind of Manson).

Noul avocat al bărbatului, Giovanni Di Stefano, i-a cerut recent lui Obama graţierea lui Manson şi eliberarea sa. Di Stefano a fost avocatul mai multor personalităţi controversate. El i-a reprezentat în instanţă pe Saddam Hussein, fostul dictator din Irak, şi pe preşedintele Slobodan Milosevic, acuzat de crime de război.

Citește și: