Adriana Stanca
2482 vizualizări 19 mar 2015

Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic, din judeţul Cluj, a fost desemnată „Antreprenorul lunii” martie, de către Ambasada SUA în România. Premiul acordat organizaţiei înfiinţate de 16 producători agricoli locali reprezintă o recunoaştere a eforturilor pe care aceştia le-au depus pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii.

„Adunând producţia realizată de fiecare, membrii coperativei au reuşit să atingă limita minimă de achiziţie impusă de marile lanţuri de supermarketuri din România. Dacă ar fi acţionat ca producători individuali, aceşti fermieri nu ar fi reuşit să obţină acces pe o piaţă atât de largă şi stabilă”, se arată într-un comunicat remis gândul de Ambasada SUA.

FOTO: luncasomesuluimic.info

Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic a fost fondată în anul 2013, la iniţiativa a 16 legumicultori din comunele Apahida şi Jucu, fiind una dintre puţinele asociaţii de acest gen din România. Dezvoltarea organizaţiei este sprijinită de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă şi Fundaţia Româno-Americană.

FOTO: luncasomesuluimic.info

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul luncasomesuluimic.info, zona de desfăşurare a cooperativei cuprinde bazinul legumicol Somesul Mic: comuna Apahida şi Jucu.

În prezent, produsele distribuite de Cooperativa Agricolă Lunca Someşului Mic sunt: varză, conopidă, morcovi, ţelină, ridichi, roşii, ardei şi vinete.

FOTO: luncasomesuluimic.info

Membrii organizaţiei doresc însă să se extindă, iar pe viitor să poată intra pe piaţă şi cu alte produse, precum murături, suc de roşii, suc de morcovi cu mere sau moare de varză.

Citește și: