Adrian Ilie
470 vizualizări 23 nov 2017

”Mă aflam cu soţia în faţa televizorului când a apărut această veste cutremurătoare, cumplită (...) Este o mare pierdere pentru teatrul românesc, în general, şi pentru cel de revistă, în particular, pentru cultura noastră care, iată, mai pierde o personalitate deosebită”, a relatat Ion Iliescu momentul când a afat de moarte actriţei Stela Popescu.

Iliescu a relatat cum a cunoscut-o pe actriţă, încă de pe vremea când aceasta era studentă. ”Fusesem în vizită la Institutul de Teatru şi mă întreţineam cu rectorul Institutului, marele actor Costache Antoniu. Cu acest prilej mi-a prezentat-o pe Stela Popescu, o fată frumoasă, plină de viaţă, plină de vervă care încă de atunci era foarte preţuită”, a povestit fostul şef al statului.

Ulterior, Iliescu şi soţia sa au avut ocazia să o admire pe scenă pe Stela Popescu în numeroase ocazii. ”Ştia să cucerească sufletele oamenilor. Prezenţa ei pe scenă era un deliciu”, a mai spus Ion Iliescu.

Actriţa Stela Popescu a murit, joi, la vârsta de 81 de ani, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

Stela Popescu s-a născut în 21 decembrie 1935 şi şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, fiind una dintre cele mai iubite actriţe româneşti.

Citește și: