Gandul.info
Marian Floranescu
3244 vizualizări 23 mai 2012

ROBERT MOOG, inventatorul sintetizatorului, este omagiat de GOOGLE, pe 23 MAI 2012, printr-un logo special.

GOOGLE sărbătoreşte astăzi 78 de ani de la naşterea americanului ROBERT MOOG, unul dintre pionierii muzicii electronice.

Citeşte şi ROBERT MOOG în GOOGLE. Cum să compui o melodie pe motorul de căutare


Robert Moog a inventat un sintetizator electronic care a fost folosit de Wendy Carlos în 1969 pentru înregistrarea albumului "Switched-on Beach". Albumul a introdus sintetizatorul în atenţia unui public mai larg.

Robert Moog a inventat şi o variantă portabilă a sintetizatorului Moog: Minimoog-ul. Compania Moog Music, deţinută de către Moog începând din 1963, a creat nu mai puţin de 18 modele de sintetizatoare, fiecare îmbunătăţind, într-un fel sau altul, modelul precedent.

Depeche Mode, Red Hot Chili Peppers, Kraftwerk, Santana, Klaus Schulze, Pink Floyd sunt doar unii dintre cei mai renumiţi artişti care s-au folosit de instrumentele create de Moog.

În primăvara anului 2005, Robert Moog a fost diagnosticat cu tumoare pe creier, iar la sfârşitul lunii august a decedat.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Citește și: