7375 vizualizări 16 iun 2010

Dieta disociată, renunţarea la mâncare după ora 6 seara şi o oră jumătate de exerciţii fizice zilnic l-au ajutat pe deputatul Varujan Pambuccian să slăbească 70 de kilograme în opt luni.

"Totul a început atunci când am făcut o intoxicaţie cu cola. A fost o perioadă în care beam şapte-opt litri de suc pe zi. M-am decis brusc să-mi curăţ organismul şi să scap de kilogramele acumulate. Am fost la sală în fiecare zi o oră şi jumătate şi, de fiecare dată, începeam cu 40 de minute de exerciţii cardio", a declarat pentru Gândul Pambuccian.

În paralel, a ţinut şi o cură. El spune că nu este adeptul mersului la medic, aşa că dieta disociată a făcut-o după ureche. "Acest regim nu mi-a fost recomandat de un medic nutriţionist. Nici nu am auzit de el de la altcineva. Aveam perioade în care mâncam ton la conservă şi beam apă plată. Dar şi faptul că am renunţat la mâncatul după ora 18 m-a ajutat să dau atât de multe kilograme jos", a mărturisit Varujan Pambuccian. Deputatul nu se consideră un exemplu, mai ales că nu poate renunţa la cafea şi la fumat. "În ultima perioadă nu am mai apucat să ajung la sală şi beau zilnic până la doi litri jumătate de cafea pe zi, iar acest lucru nu prea mă avantajează".

Exerciţiile de dimineaţa accelerează arderile

Antrenorul personal de fitness al deputatului, Adriana Nicolae, a declarat pentru Gândul că exerciţiile cardio sunt esenţiale atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. "Acest tip de exerciţii stau la baza arderii grăsimilor. Atunci când simţim corpul încălzit începem să dăm jos kilogramele inestetice", susţine specialistul în fitness.

Potrivit Adrianei Nicolae, trezitul de dimineaţă şi începerea programului fitness la începutul zilei reprezintă cheia succesului în ceea ce priveşte slăbitul.

"Elevii sunt treziţi la ora 5-5:30, la ora 7 începem antrenamentul. Arderile sunt mult mai puternice dimineaţa comparativ cu restul perioadelor zilei. În plus, apa este esenţială atunci când alegi să slăbeşti", menţionează antrenorul.

După antrenament este recomandat cel mult o oră de odihnă, pentru ca organismul să nu fie secat de energie. "Prin odihnă nu trebuie să se înţeleagă neapărat somn, elevul poate sta întins sau relaxat", mai spune Adriana Nicolae.

Potrivit specialistului, masa de dimineaţa constă în fructe: un măr sau două ori, de ce nu, ananas, pentru că antrenamentul nu se poate începe pe stomacul gol. "Înfometarea nu reprezintă cea mai bună formă de slăbit, deoarece organismul refuză să îşi mai consume caloriile acumulate. Corpul trebuie să primească mâncare puţină de mai multe ori pe zi", conchide Adriana Nicolae.

INFO PLUS:

Dieta lui Varujan Pambuccian

Regimul alimentar adoptat de deputat a fost unul disociat pe alimente, nu pe zile. Astfel, nu trebuia să amestece la o masă carnea cu orezul cu salata şi cu cartofii. Respectiv, Pambuccian avea mese dese doar dintr-un singur aliment, fie carne, fie orez, fie cartofi, fie salată de legume sau fructe.

Citește și: