86 vizualizări 27 apr 2011

România, în special Transilvania, ar putea cunoaşte cel mai mare boom turistic al ultimilor ani în urma zvonurilor potrivit cărora prinţul William şi viitoarea lui soţie, Kate Middleton, şi-ar petrece luna de miere la noi în ţară, relatează publicaţia americană Global Post. Viscri, o localitate cu mai puţin de 500 de locuitori, situată în judeţul Braşov, a fost inclusă pe lista destinaţiilor posibile ale celor doi miri, alături de locuri ceva mai renumite, precum Marea Barieră de Corali din Australia sau Sicilia, scriu jurnaliştii americani.

La sfârşitul anului 2006, Viscri a intrat în atenţia presei internaţionale când prinţul Charles, tatăl lui William, a cumpărat două case de vacanţă şi a susţinut financiar renovarea bisericii fortificate săseşti din sat, monument înscris în patrimoniul mondial UNESCO. Zvonurile unei luni de miere româneşti au apărut după ce sătenii şi patronii de pensiuni din Viscri au povestit despre vizitele unor persoane oficiale "care ar face aparent parte din Brigada de Protecţie Regală". Localnicii au început pregătirile, iar casele prinţului Charles au fost "dichisite" în aşteptarea evenimentului, scrie Global Post.

Cu toate acestea, specialiştii din turism spun că străinii nu se vor înghesui să vadă România doar pentru că ea a fost menţionată sporadic în contextul "nunţii secolului". "Ca principiu, atunci când numele României apare la un asemenea nivel, avem parte de o promovare pentru care nu am avea cum altfel să plătim", a declarat pentru gândul Corina Martin, şefa Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. "Nu ne vor asalta turiştii", a conchis ea.

Citește și: