Diana Bahrin
8021 vizualizări 11 feb 2016

Adesea, construcţiile care au avut o contribuţie la definirea caracterului unei anumite regiuni sunt privite într-o manieră negativă din cauza lipsei elementelor unui nivel de bază de comfort (încălzire centrală, echipament sanitar potrivit).

De multe ori, casa tradiţională este percepută ca opusul idealului de comfort: vilă urbană, făcută din cărămidă şi materiale moderne şi cu un spaţiu interior generos.

Pentru mulţi, casa urbană devine un ideal care ar putea justifica eforturile financiare uriaşe (traduse în deficienţe în alte aspecte), un ideal care, în majoritatea cazurilor nu ţine doar de confort, dar şi de nevoia de reprezentare.

Mutarea şi reconstrucţia casei a fost făcută de către meşteşugari din Maramureş (zona în care casa a fost construită iniţial). De asemenea, aceştia au construit noua structură a acoperişului şi şindrilele pentru acoperiş. În timpul acestui proces, o surpriză plăcută plăcută a fost de a observa gradul de înţelegere a problemelor structurale specifice ale construcţiilor din lemn dovedite de aceştia.

Proprietarii casei au cerut folosirea materialelor naturale: lemn, lână de oaie pentru izolarea termică, tencuială de lut şi altele. Singurele elemente moderne au fost ramele ferestrelor şi echipamentele tehnice, scrie archdaily.com.

Pe lângă casa din Vultureni, unde proprietarii au petrecut deja prima iarnă, cuplul a creat platforma online nepotdetaran.ro, unde vor să creeze o comunitate de oameni care împărtăşesc aceleaşi valori şi care aduce laolaltă alte iniţiative similare.

Arhitecţi: ArhiBox

Locaţie: Vultureni, România

Arhitecţi responsabili: Mihai Racu, Călin Lada

Suprafaţă: 214.0 metri pătraţi

Anul proiectului: 2016

Fotografii: Bogdan Pop, Călin Lada, Mihai Racu, ArhiBox

Citește și: