2199 vizualizări 22 dec 2010

Asociaţia Română pentru Aeronautică şi Cosmonautică (ARCA) aproiectat şi vrea să finalizeze în anul 2012 primul avionsupersonic românesc, modelul E - 111. "Sunt şi sisteme de avionicăpe care le vom achiziţiona din străinătate, dar în ceea ce priveştestructura mare a avionului, 90% o facem noi, integral. Toţi ceicare lucrează la proiect sunt specialişti români, nu am apelat lanimeni din străinătate. Cât de eficient va fi avionul vom şti abiadupă lansare", a declarat pentru gândul DumitruPopescu, preşedintele ARCA. Asociaţia pe care acesta o conduce esteînscrisă în concursul Google Lunar X Prize, care pune la bătaie 30de milioane de dolari pentru prima echipă privată care va reuşi sătrimită un robot pe lună. ARCA a lansat, anul acesta, prima rachetăromânească la altitudinea de 45.000 de metri, utilizând un balonsolar pentru ridicarea rachetei până la altitudinea de 16.000 demetri. Pentru că primele încercări au dat greş, din cauzabalonului, care era dificil de manevrat, ARCA plănuieşte săfolosească din 2012 avionul supersonic, capabil de viteze de Mach1,5, pentru lansarea rachetelor în spaţiu.

De altfel, avionul este proiectat în special pentru zborulascensional, având un motor de rachetă. "Majoritatea avioanelor devânătoare sunt dotate cu motor turboreactor. Numai că motoareleturboreactoare, la înălţimi mari îşi pierd din viteză. Ca să vă dauun exemplu, un MIG-21 pleacă de la sol cu o tracţiune de circa şasetone. Până ajunge sus mai rămâne cu circa 400 de kilograme. Pe cândnoi plecăm de jos cu o tracţiune de o tonă şi ajungem sus cu otracţiune de o tonă şi jumăte. Datele nu sunt cele reale, dădeamdoar un exemplu... Ideea e că motorul de rachetă se simte foartebine sus", a precizat Dumitru Popescu.

Hidroavionul supersonic

Pentru a putea utiliza avionul la lansarea rachetelor în spaţiu,este necesar ca acesta să decoleze de pe suprafaţa Mării Negre,astfel că, supersonicul românesc va fi, de fapt, un hidroavion. "Osă ruleze pe suprafaţa apei până ajunge la 150 de kilometri pe oră,după care se va desprinde, o să urmeze un zbor în palier, adicăorizontal la circa 600 de kilometri la oră, după care începe ourcare destul de accentuată până la 16.000 de metri, iniţial la ununghi de înclinaţie mai mic, după care, spre final, zborul va fiaproape pe verticală", a declarat Dumitru Popescu. La aceastăaltitudine avionul va elibera racheta care va urma programul dezbor propriu. Avionul E - 111, fără sarcina utilă acroşată, vareveni planat pe suprafaţa mării. "E o încercare dificilă pentruRomânia, pentru că nu s-a mai întâmplat asta vreodată la noi înţară. În ceea ce priveşte viteza ascensională, iarăşi va fi unuldintre cele mai rapide avioane din lume. Va urca până la 16.000 demetri în două minute", a precizat Dumitru Popescu.

Turism spaţial

Dumitru Popescu a adăugat că aparatul de zbor ar putea fifolosit şi ca platformă de turism spaţial, în viitor, echipalucrând deja la proiectarea unui avion similar care poate urca pânăla 30.000 de metri. "Ne gândim foarte, foarte serios şi la parteaaceasta. La 30.000 de metri apare şi o peridoadă deimponderabilitate, ca privelişte avem pătura aceea albastră aatmosferei, deja se vede dunga albastră din jurul plantei, fiind oaltitudine foarte mare... Este o industire la început, dar apar totmai mulţi jucători în domeniul acesta. La nivel mondial, în trei -patru ani vom avea astfel de zboruri la un preţ de 200.000 dedolari, Virgin Galactic lucrează deja la acest lucru. Iar preţurilevor scădea, cu siguranţă", a spus Dumitru Popescu.

ARCA nu a dorit să dezvăluie costurile programelor sale,afirmând doar că sunt susţinute prin sponsorizări şi donaţii.Dumitru Popescu a adăugat, însă, că de când ARCA a început săobţină rezultate, situaţia sponsorizărilor s-a îmbunătăţit. "Esteun avantaj reciproc, mă refer la sponsorii mari, cei carecontribuie cu resurse mai mici o fac din pasiune. În cazul celormari, ei vor rezultate, nu investesc nişte bani doar de dragul de ane vedea pe noi făcând rachete. Când sunt rezultate vin şi banii,când nu sunt rezultate, banii sunt retraşi. De când am lansat primarachetă în spaţiu s-a îmbunătăţit situaţia sponsorizărilor.Credibilitatea grupului a crescut... Iar dacă faci lucruri la careoamenii se uită cu interes, sponsorii apar", a spus Popescu.


Citește și: