Corina VÂRLAN
962 vizualizări 20 oct 2014

Lindenfeld este un sat părăsit din judeţul Caraş-Severin care atrage astăzi un număr considerabil de curioşi ce vor să vadă ce a mai rămas din fosta aşezare înfiinţată de coloniştii nemţi proveniţi din Boemia în anii 1800, ai căror urmaşi au plecat de mult în Germania.

Ultimul locuitor al acestui cătun uitat de lume a fost un bărbat în vârstă de 83 de ani care nu a vrut să îşi părăsească casa şi a trăit singur în Lindenfeld până în 1998. El a murit în urma unui acceident de maşină produs la Caransebeş, potrivit prinbanat.ro.

FOTO: YouTube

Acum, au mai rămas în picioare doar biserica şi câteva dintre casele vechiului sat, cunoscut şi sub denumirea de Câmpul cu Tei, şi acelea într-o avansată stare de degradare.

FOTO: YouTube

Satul din Semenic avea în 1920 circa 300 de locuitori, exclusiv germani, dar numărul acestora a scăzut cu anii, ajungând în 1975 la 178 de persoane.

Acum, prin Lindenfeld mai găseşti doar câte un cioban care îşi petrece vara aici alături de turma sa de oi, dar pleacă iarna. Poţi ajunge în satul fantomă din Banat din Caransebeş cu maşina prin Buchin-Poiana.

atul fără locuitori din Munţii Semeniculu

Citește și: