1294 vizualizări 1 ian 2018

O bună parte dintre legumele şi fructele din trecut sunt de nerecunoscut astăzi. List Verse prezintă un top al alimentelor modificate genetic şi modul în care acestea au fost transformate până au ajuns la forma din prezent. 

10. Morcovii

Morcovii au început să fie cultivaţi în secolul X în Anatolia şi Persia. Înainte de a fi domesticit, morcovul sălbatic creştea în majoritatea regiunilor de pe glob. Seminţe vechi de aproximativ 5.000 de ani au fost descoperite în Europa. Aspectul iniţial al rădăcinoasei era complet diferit în trecut. Dimensiunile sale erau mult mai reduse, avea o culoare albicioasă, iar oamenii din trecut o utilizau pentru producerea amestecurilor medicinale. Transformarea legumei în cea roşiatică şi dulceagă la gust s-ar fi produs pe parcursul multor secole.

9.Vânăta

Deşi majoritatea persoanelor cunosc doar cea mai clasică versiune a vinetei, leguma creşte în diferite variante. Vânăta ar fi început să fie cultivată în zona Indiei şi Burmei din prezent.  În timp planta a început să fie cultivată şi în Asia, Orientul Mijlociu, Europa şi America de Nord.

8. Bananele

Fructul a fost cultivat iniţial în Papua Noua Guinee în urmă cu  7.000 şi 10.000 de ani. Precum vânăta, şi banale există în diferite forme şi culori, cele mai multe fiind cultivate în Asia. Cea mai cunoscută variantă, cea  galbenă, poartă denumirea de banană Cavendish şi a apărut în urma încrucişării diferitelor soiuri. Aceasta a fost creată din speciile Musa acuminata şi Musa balbisiana. 

Citeşte continuarea în Descoperă!

Citește și: