Ionela SAMOILĂ
1398 vizualizări 27 feb 2012

Maimuţele sunt cunoscute pentru uşurinţa cu care imită obiceiurile oamenilor, însă cele care beau alcool sunt chiar o raritate. În Insula St. Kitts din Caraibe, maimuţele vervet care umblă pe plaje sau pe terasele barurilor pentru a-şi potoli setea cu cocktailuri nu mai sunt o surpriză pentru nimeni, potrivit Daily Mail.

Primatele obraznice populează arhipelagul tropical încă de acum 300 de ani, când au fost aduse din Africa de către sclavii veniţi să muncească în industria romului. Ele au dezvoltat gustul pentru alcool mâncând fructele fermentate căzute din copaci în pădure.

În zilele noastre maimuţele şi-au făcut un obicei din a fura paharele cu băutură ale turiştilor care vin să se relaxeze la soare, după cum se poate vedea şi în videoclipul realizat pentru un documentar BBC.

Însă nu toate exemplarele acestei specii sunt înnebunite după gustul alcoolului. Unele sunt mai rezervate şi preferă băuturile uşoare.

"Procentul maimuţelor care nu beau alcool corespunde procentului de oameni care nu au acest obicei. La fel ca şi în cazul oamenilor, cele mai multe beau în cantităţi mici, 12% beau alcool frecvent, iar 5% dintre ele consumă băuturi în cantităţi foarte mari. Asta sugerează şi legătură între preferinţa oamenilor pentru alcool şi moştenirea genetică", au explicat specialiştii.

Citește și: