Cercetătorii au aruncat o privire în trecut şi au identificat lucrurile pe care le căutau bărbaţii la partenera lor de viaţă în urmă cu aproape 80 de ani. 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că în 1939 bărbaţii considerau esenţiale alte lucruri faţă de cele care sunt considerate atractive în ziua de astăzi. 

Spre exemplu, la nivelul anului 2008, atracţia sexuală şi iubirea erau primele două caracteristici esenţiale pe care bărbaţii le căutau la partenera lor. În top 10 intrau aspectul fizic, educaţia, inteligenţa şi sociabilitatea. În 1939, aceste lucruri erau foarte puţin importante. 

În urmă cu aproape 80 de ani, cea mai importantă calitate a unei femei în ochii unui bărbat era aceea ca ea să fie o persoană demnă de încredere, calitate urmată de stabilitatea emoţională şi maturitate. Aceste caracteristici şi-au pierdut din popularitate în prezent. Dacă în 1939 virginitatea era a 10-a cea mai importantă calitate a unei femei, acest aspect căzuse, în 2008, pe locul al 18-lea. 

De asemenea, odată cu trecerea anilor, sănătatea partenerei a devenit un aspect deosebit de important în viziunea bărbaţilor. Şi inteligenţa, educaţia şi caracterul deschis şi plăcut au câştigat teren. Bărbaţii nu au mai acordat atât de multă atenţie originii femeilor din viaţa lor, astfel că nu mai este necesar ca ele să fi beneficiat de aceeaşi educaţie ca şi ei sau să aibă aceleaşi orientări religioase.

Totodată, o creştere semnificativă în importanţă se simte şi în ceea ce priveşte aspectul fizic. 

Deloc surprinzător, calităţile de bucătar şi acelea de pricepere la îngrijirea casei au pierdut teren în zilele noastre faţă de situaţia din secolul trecut, în mare parte şi datorită mişcării feministe. 

Citește și: