Alexandra Mortu
297 vizualizări 4 mai 2019

Femeia a povestit cum idea a pornit în fapt de la dorinţa soţului ei decedat de a i se prezerva cumva tatuajele după ce va muri. „Iubea să vadă cerneala pe pielea altor oameni, se îndrăgostea de asta”, a continua Cheryl care deţine în present un studio de tatuaje.

Chris Wenzel, soţul acesteia, a murit toamna trecută din cauza unui infarct după o lungă luptă o boala – colită ulcerativă. Însă acesta şi-a exprimat dorinţa de a i se prezerva tatuajele după moarte.

Se pare că bărbatul fusese întotdeauna fascinate de corpurile prezervate şi alte artefacte asemănătoare, deci dorinţa lui nu a părut tocmai ciudată.

Ulterior, Chris a descoperit un studio de tatuaje în Cleveland, Ohio, care în prezent colaborează cu casele funerare din SUA, Canada şi Marea Britanie pentru a conserva tatuajele celor care au murit, drept o amintire pentru cei care i-au iubit.

Compania „Save My Ink Forever” (n. r. „Păstrează-mi Tatuajele pentru Totdeauna”), deţinută de Michael şi Kyle Sherwood, a fost înfiinţată în urmă cu doi ani.

Potrivit declaraţiilor acestora, procesul nu a fost unul uşor deoarece prezervarea ţesutului trebuia să aibă rezultate pe o perioadă mult mai îndelungată, astfel au încercat mai multe tehnici care, după aproape doi ani, au condus la variant cea mai bună de prezervare.

Procesul de tratare a pielii şi de înrămare durează aproximativ trei luni, potrivit publicaţiei BBC.

Tatuajele prezervate de pe corpul lui Chris au reprezentat cel mai mare proces de acest tip pe care l-au realizat de când au deschis compania. 

Foto: Facebook / Save My Ink Forever

 

Citește și: