Mădălina CHIŢU
1747 vizualizări 22 oct 2010

Implanturile cu silicon, tratamentele hormonale şi cremele miraculoase sunt modalităţile la care apelează femeile pentru a-şi mări bustul. Un grup de cercetători japonezi susţin că aceste metode vor fi date uitării, deoarece au constatat că celulele stem promit mărirea cu până la 4 centimetri în circumferinţa sânului.

Deşi studiile clinice nu s-au terminat, oamenii de ştiinţă susţin că aceasta este o metodă sigură de mărirea sânilor pe o perioadă nedeterminată. Potrivit acestora, celulele stem se absorb destul de greu de către organism, iar bustul îşi păstrează forma fermă.

Tehnica poate fi utilizată şi pentru ridicarea sânilor

Un alt avantaj al acestei metode este faptul că pacienta nu va fi supusă unei intervenţii chirurgicale, ci va fi injectată cu celule stem, astfel nu va exista o perioadă de refacere a organismului după operaţie.
Implanturile de silicon pot fi respinse de către organism, sau, după o perioadă, acestea se pot deplasa şi forma sânilor să capete un aspect neplăcut. Cercetătorii spun că acest lucru nu se poate întâmpla şi în cazul tratamentului pentru mărirea bustului cu celule stem, deoarece acestea nu vor fi respinse de către organism, iar sânul rămâne moale, cu un aspect natural.

Tehnica poate fi utilizată şi de femeile care au alăptat, deoarece hrănirea la piept a copilului duce la apariţia fenomenului de sân lăsat. Pentru a recăpăta aspectul ferm al sânului, specialiştii vor folosi pe lângă celule stem şi grăsime proprie.

Rezultatele se observă în timp

Pielea şi ţesuturile care au fost supuse tratamentului cu celule stem se vor regenera şi după ani de zile, astfel că rezultatele se observă în timp, fiind puţine dezavantaje ale acestei tehnici de mărire a sânilor, precizează oamenii de ştiinţă.

În acelaşi timp, există riscul apariţiei celulelor cancerigene la nivelul sânilor. Şi în cazul implanturilor cu silicon există aceste riscuri, ca în orice intervenţie unde ţesuturile au suportat stresul chirurgical. Rezultatele relatate par a fi mult superioare celor obţinute prin implanturi cu silicoane, neexistând riscul spargerii acestora, migrării lor, iar fermitatea sânilor este mult mai naturală, conchid cercetătorii.Citește și: