1309 vizualizări 3 sep 2009

Împachetările şi dieta cu struguri, fructele toamnei, absorb excesul de apă din organism, reuşind astfel să ne remodeleze forma corpului şi să „spargă” nodulii celulitici în profunzime. „Asocierea dintre terapia cu struguri şi dieta bazată pe aceste fructe dau rezultate excelente. Chiar după prima şedinţă, se poate da jos până la un kilogram, iar după zece tratamente de acest tip puteţi scăpa de aproximativ cinci-şapte kilograme. Rezultatele se menţin luni de zile şi chiar ani, dacă acordaţi puţină atenţie alimentaţiei”, spune Betty Raţiu, managerul unui centru pentru slăbit din Bucureşti şi consultant în terapii corporale.

Potrivit terapeutei, ritualul are la bază un extract natural de struguri şi alge marine, care ajută la arderea grăsimilor. Peelingul corporal se face o dată pe săptămână, aplicarea măştii fiind necesară pe toată suprafaţa care urmează să fie tratată. Apoi, are loc o înfoliere într-un film osmotic (folie de celofan specială pentru terapii) şi un cearşaf din plastic de unică folosinţă, persoana care a apelat la această terapie urmând să stea la termosaună (modalitate de slăbire pe bază de saună) timp de cel mult o oră. În plus, această combinaţie ajută la eliminarea apei şi a toxinelor reţinute în corp şi determină arderea grăsimilor într-un mod natural, accelerând funcţiile organismului. Retenţia de apă, care apare fie după o sarcină, fie ereditar, dă o senzaţie de balonare şi picioarele grele, umflate. „Este un tratament corporal extraordinar pentru piele, celulită şi antiîmbătrânire.

Împachetările cu struguri tonifică pielea

Pielea va arăta extraordinar după prima săptămână, fiind mult mai elastică şi mai tonică. Având în vedere efectul detoxifiant, aspectul de coajă de portocală se va estompa chiar după primele trei sau cinci şedinţe. Apoi, după un tratament complet de o lună (opt-zece şedinţe intensive), veţi scădea până la două numere la haine, iar pielea va arăta mai întinerită cu până la doi-patru ani”, adaugă terapeutul Raţiu.

În ceea ce priveşte dieta cu struguri, specialistul spune că acest regim se ţine una-două săptămâni, timp în care la una sau două mese din zi se mănâncă numai struguri. Culoarea acestora nu contează şi indiferent de soiul acestora, strugurii vor „curăţa” corpul. În plus, cura cu struguri este benefică şi pentru afecţiuni respiratorii, în special pentru persoanele cu laringite.

Terapeutul spune că este bine să consumăm, pentru început, o jumătate de kilogram de struguri proaspeţi, cantitate repartizată în trei porţii egale. Apoi, se creşte doza cu câte 500 de grame pe zi, până se ajunge la trei kilograme, cantitate care se va consuma în trei zile. Pe tot parcursul acestui regim, este interzis consumul de carne şi zahăr.

Preparaţi sub diverse forme, strugurii ajută la fluidizarea sângelui şi previn îmbătrânirea. Potrivit terapeutului, un pahar de vin băut în fiecare zi ajută la menţinerea sănătăţii şi fluidizează sângele, iar antioxidanţii conţinuţi în boabele de struguri se folosesc la prepararea diferitelor creme de faţă sau corp, pentru a preveni îmbătrânirea şi pentru a reda elasticitatea pielii. „Chiar şi masca naturală de faţă făcută din struguri şi aplicată timp de 30 de minute este foarte benefică pentru tenul nostru”, precizează Betty Raţiu. Un set de zece şedinţe constând în împachetări cu struguri costă aproximativ 600 de lei şi poate fi asociat cu alte tratamente, în funcţie de obiectivul ales.

INFO PLUS

Cum te remodelează împachetările cu struguri

• Scădere în centimetri după prima şedinţă - 2 cm
• Scădere în centimetri după tot tratamentul – 14-16 cm
• Scădere în kilograme: 5-7 kg

Citește și: