1761 vizualizări 19 feb 2008

Canale care mai de care mai atractive la preţuri cât mai mici. Acesta este numitorul comun al ofertelor companiilor care oferă televiziune prin cablu sau digitală. Exceptând timpul instalării şi calitatea serviciilor, pentru care se primesc reclamaţii cu duiumul, acestea încearcă să aducă în portofoliu un număr cât mai mare de clienţi folosindu-se de pachete TV cât mai diversificate.

Pentru televiziunea prin cablu piaţa este împărţită, cel puţin în Capitală, între UPC şi RDS&RCS. La televiziunea digitală oferta este mult mai diversificată, astfel că se poate alege între Dolce, de la Romtelecom, Boom, Focus Sat de la UPC sau Digi TV de la RDS.

Romtelecom se pune „Dolce” cu clienţii

Pentru clienţii Romtelecom abonamentul lunar pentru pachetul de bază Variety Special este de numai 1,95 euro/lună, fără TVA, în primul an de contract, la semnarea unui contract pe o perioadă de doi ani, sau în primele şase luni la semnarea unui contract pe un an, urmând ca, din al doilea an, clientul să plătească 3,9 euro/lună (fără TVA) la contractul pe doi ani, respectiv după primele 6 luni la contractul încheiat pe un an.

Persoanele fizice care doresc să devină clienţi Dolce, dar care nu sunt în prezent clienţi ai companiei, plătesc 3,35 euro/lună (fără TVA) pe parcursul unui an întreg pentru pachetul de bază Variety. Începând cu cel de-al doilea an al contractului, tariful este de 6,65 euro/lună (fără TVA).

De asemenea, toţi clienţii noi Dolce pot urmări gratuit, timp de 30 de zile, programele incluse în pachetul MAXPAK: HBO, HBO Comedy, Cinemax şi Cinemax 2. Clienţii care doresc să beneficieze de MAXPAK şi după cele 30 de zile de gratuitate pot comanda acest pachet la tariful de 3,9 euro/lună (fără TVA).

UPC – TV digitală satelit şi cablu

Focus Sat are un sistem de plată unic pe piaţa DTH, cu cartele preplătite (nu prin abonament). La achiziţia cartelelor, cumpărătorii pot avea în vedere pachetele de programe pe care le pot viziona cu o anumită cartelă (Familia, Cinema, Aventura, Sport sau cartela Focus Sat Total, care le permite clienţilor să vadă toate programele) sau o perioadă de vizionare (o lună, 3 luni, 6 luni, 12 luni). Pentru pachetele Familia şi Cinema preţurile cartelelor sunt cuprinse între 15 lei şi 180 lei.

Pentru cele Aventura şi Sport, între 10 şi 60 lei. Cât despre echipamente, oferta specială „custo­die echipamente” (custodia completă a echipamentului de recepţie – kit antenă şi kit receptor de satelit), clientul achiziţionează cartela verde de promoţie acum în valoare de 45 lei (inclusiv TVA) pentru a avea acces la pachetele Familia şi Aventura timp de 2 luni.

Primeşte de asemenea ac­ces gratuit la toate pachetele de programe din grila Focus Sat timp de 30 zile din momentul conectării. Pentru oferta specială „achiziţie echipamente”, clientul achiziţionează kitul receptor de satelit pentru 299 lei (inclusiv TVA) şi primeşte kitul antenă gratuit. Acesta va activa cartela verde de promoţie în valoare de 75 lei (inclusiv TVA) pentru a avea acces la pachetele Familia şi Aventura timp de 6 luni.

Un „Boom” pe piaţa digitală

„E o realitate faptul că televiziunea digitală prin satelit va înlocui, treptat, televizinea analogică. Numărul mare de canale TV, calitatea superioară a imaginii şi a sunetului (Dolby 5.1, Dolby Surround), multiple subtitling, multiple audio-dub­bing, b-mail sunt câteva dintre avantajele care diferenţiază siste­mul digital de cel analogic”, a afirmat Ionuţ Bodea, director de Marketing, Boom. Una din ofertele Boom este pachetul de bază Supercinema Plus (6,99 euro) oferit gratuit timp de 3 luni pentru primul STB.

Abonaţii pot urmări 240 de filme şi seriale lunar, pe cele 6 canale de filme exclusive, iar pe „Boom sport One” au posibilitatea de a viziona cele mai spectaculoase meciuri din cele mai bune campionate de fotbal din Europa: Serie A şi Primera Division. De asemenea, clientul beneficiază de 3 luni gratuit pentru unul din pachetele tematice Adventure, Movie, Kid­zone, Music, Hungarian Pak (1,5 euro), condiţia fiind ca acesta să fie ales la momentul semnării contractului.

Citește și: