123 vizualizări 26 apr 2010

Înainte de a cumpăra un produs cosmetic, cel mai adesea rujuri sau creioane dermatograf, femeile testează produsele, fără a se gândi nici măcar o secundă la riscul la care se expun. Un studiu realizat de cercetătorii de la Colegiul Medical Jefferson din Pennsylvania arată că majoritatea testerelor de la raioanele de cosmetică sunt contaminate cu Escherichia coli (E.coli), bacterie ce poate cauza infecţii, sau cu alte microorganisme periculoase pentru sănătate.

Oamenii de ştiinţă au analizat diferite mostre pe o perioadă de doi ani. Potrivit cercetătorilor citaţi de cotidianul britanic Daily Mail, cele mai mari niveluri de bacterii apar pe produsele cosmetice duminica, deoarece aceasta este cea mai aglomerată zi de cumpărături din săptămână.

Testerele - adevărat focar de microbi şi virusuri

Potrivit dr. Elizabeth Brooks, coordonatorul studiului, mostrele analizate conţineau pe lângă E.coli, care provoacă adesea crampe stomacale, dar sunt şi situaţii în care este fatală, diferiţi stafilococi şi streptococi, care cauzează infecţii.

Prof. dr. Anca Zbranca, medic dermatolog, atrage atenţia asupra acestor tipuri de mostre, deoarece microbii şi virusurile se transmit cu uşurinţă de la o persoană la alta. "Rujurile, mascara, creioanele dermatograf trebuie încercate pe mâini, în niciun caz pe buze sau în zona ochilor, deoarece aceste părţi ale corpului sunt extrem de sensibile. Buzele şi pielea din zona ochilor au microfisuri în care pot pătrunde microbii, iar astfel apar infecţiile", explică prof. dr. Zbranca. Medicul dermatolog recomandă ca zonă de testare mâna, deoarece aceasta reprezintă o barieră împotriva microbilor.

Citeşte mai departe pe pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: