123 vizualizări 26 apr 2010

Mai mult, produsele cosmetice care conţin grăsimi, de genul rujului, sunt un mediu propice pentru dezvoltarea ciupercilor şi a microbilor. "Dacă persoana dinaintea noastră a testat un ruj şi avea herpes, a doua zi ne vom trezi şi noi cu unul. La nivelul ochilor pot apărea conjunctivitele şi herpesul ocular, afecţiuni destul de grave", adaugă dermatologul. Medicul completează că acest tip de afecţiune apare la 24 de ore de la folosirea unei mostre contaminate.

"Dacă zona pielii este afectată, recomand vizita la un medic specialist. Tratamentul, în funcţie de afecţiune, constă în antibiotice sau produse antiseptice", spune medicul Zbranca.

Femeile folosesc produse cosmetice expirate şi de 4 ani

Portfardul unei femei este plin de produse cosmetice expirate, în medie, de patru ani. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un magazin multibrand din Marea Britanie.

Potrivit specialiştilor în dermatologie, cu cât stau mai mult în trusă, cu atât mai multe bacterii se infiltrează în ele. Astfel, microbii intră în contact cu pielea şi există riscul apariţiei iritaţiilor şi a infecţiilor.

Mascara are un termen de valabilitate de aproximativ şase luni, de la momentul în care produsul a fost deschis pentru prima dată. Studiul arată că femeile o folosesc, de regulă, un an. Medicii spun că peria acestui produs de alungire sau îngroşare a genelor este plină de bacterii, care pot duce în cele din urmă la apariţia conjunctivitei.

Potrivit dermatologilor, un ruj expirat poate duce la uscarea şi iritarea buzelor, apariţia băşicilor, a senzaţiei de arsură sau mâncărime. Cercetarea mai arată că 72 la sută dintre femeile intervievate nu-şi spală niciodată bureţeii sau pensulele pentru aplicat fardul. "Pensulele de fard trebuie spălate la câteva zile, iar pensula de ruj zilnic, pentru a preveni apariţia infecţiilor", conchide prof. dr. Anca Zbranca.

Citește mai departe:

Citește și: