Sorina Ionaşc
3618 vizualizări 30 ian 2012

Apple se pregăteşte de lansarea tabletei iPad 3 la începutul lunii martie. Deşi nu se ştiu detalii concrete referitoare la aspectul şi caracteristicile gadgetului, au fost lansate mai multe zvonuri legate de proprietăţile lui. Business Insider a publicat o listă a acestor zvonuri pentru a ne face o idee despre cum va arăta noul iPad.

1. iPad 3 va fi puţin mai gros decât decât iPad 2 cu aproximativ 1 milimetru. Deşi Apple a făcut o tradiţie din lansarea produselor din ce în ce mai subţiri şi mai uşoare, de data aceasta a fost nevoie ca tableta să suporte noile caracteristici, şi anume un ecran mai bun şi o antenă 4G.

2. Potrivit mai multor surse, iPad 3 va avea antenă LTE, însemnând că va mări viteza de descărcare a datelor de pe internet, asta dacă utilizatorul se înscrie la un plan de date Verizon sau AT&T şi dacă locuieşte într-o zonă cu acoperire 4G.

3. Cel mai probabil, Apple va introduce un nou procesor pentru iPad 3. Acesta, de tip A6, va fi un cip cu 4 procesoare mici, ceea ce înseamnă că va fi mult mai rapid faţă de iPad 2 şi va înregistra performanţe mai mari, reuşind să încarce fişiere mai repede şi să arate grafice de o mai bună calitate.

4. Aplicaţia de video-calling FaceTime va fi îmbunătăţită, utilizatorii reuşind să folosească filmări HD. Acest lucru ar face ca apelurile video să fie mult mai bune, ţinând cont şi de faptul că FaceTime merge puţin cam greu.

5. Exceptând faptul că va fi cu 1 milimetru mai gros, iPad 3 va arăta aproape la fel ca iPad2 şi va fi destul de greu de diferenţiat.

6. Ecranul pe care îl va avea iPad 3 va avea o rezoluţie mai bună, ceea ce înseamnă şi o claritate mai mare, chiar dacă nu va fi chiar Retina Display, pe care o au iPhone 4 şi iPhone 4S. Datorită noului procesor, există o şansă mare ca iPad 3 să difuzeze şi filmări HD, la fel ca tabletele Android.

7. Deşi în martie va fi lansată tableta iPad 3, Apple va continua şi anul viitor să vândă iPad 2, însă la preţuri mai mici, de aproximativ 399 de dolari. Această tactică este una obişnuită pentru Apple, care după fiecare lansare iPhone, a continuat să ţină pe piaţă şi vechiul model, la preţuri scăzute.

8. Se pare că iPad 3 va avea şi o altă baterie care va dura de două ori mai mult decât cea a iPad-ului anterior. Aproximativ 20 de ore de funcţionare, în timpul utilizării conexiunii Wi-Fi.

9. Potrivit unor surse Apple, citate de Business Insider, compania lucrează în prezent la o versiune 3D pentru iPad 3. În realitate, prototipurile publicate anterior se numeau "iPad 3D". Cu toate acestea, Apple a renunţat la această idee, considerând-o inutilă.

10. Începând cu iPod, toate sistemele Apple au folosit acelaşi conector de andocare pentru a le sincroniza cu calculatorul şi a le încărca. Potrivit unor afirmaţii bazate pe câteva imagini cu noul iPad, acestea sugerează că Apple ar putea subţia conectorul de andocare pentru a face loc altor componente.

Citește și: