Florin Badescu - Mediafax
981 vizualizări 1 sep 2015

Cu toate acestea, starul britanic recunoaşte faptul că acest rol l-a făcut să devină foarte bogat. De asemenea, Daniel Craig, în vârstă de 47 de ani, care l-a jucat pentru prima dată pe James Bond în 2005, spune că doreşte să aducă "greutate şi însemnătate" acestui rol, în noul film din serie, ce va fi lansat pe marile ecrane pe 26 octombrie.

"Sper că personajul meu Bond nu e la fel de sexist şi misogin ca versiunile anterioare. Lumea s-a schimbat. Cu siguranţă, eu nu sunt o astfel de persoană. Însă el este şi, atunci, ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că trebuie să distribui actriţe foarte bune şi să joci cât mai bine acele roluri pentru a le ajuta pe femeile din filmele noastre", spune Daniel Craig.

Pentru prima dată în istoria acestei francize cinematografice, agentul 007 are o relaţie cu o femeie "matură", interpretată de Monica Bellucci, care joacă rolul văduvei unui gangster.

Deşi Bond îşi alege femei tinere şi atrăgătoare, el nu poate să se implice în relaţii durabile cu ele, iar acest fapt îl face să se simtă foarte singur, spune Daniel Craig.

În ultimii ani, producătorii francizei au fost criticaţi pentru felul în care le tratează pe femei şi mulţi critici de cinema au cerut ca rolurile Bond Girl să fie actualizate, pentru a deveni conforme cu epoca actuală.

Distribuind-o pe Monica Bellucci, cea mai vârstnică actriţă care va juca o Bond Girl, regizorul Sam Mendes i-a spus: "Pentru prima dată în istorie, James Bond va avea o relaţie cu o femeie matură. Conceptul este revoluţionar".

În ciuda devotamentului său pentru franciza "James Bond", actorul Daniel Craig spune că "Spectre", ce va fi lansat în octombrie", ar putea marca ultima lui apariţie pe marile ecrane în rolul agentului 007.

Starul britanic, care este căsătorit cu actriţa Rachel Weisz, spune că beneficiile financiare obţinute de pe urma acestei colaborări l-au ajutat să suporte mai uşor teama de a nu deveni subiectul unei stereotipii în ceea ce priveşte viitoarele roluri ale sale.

Filmul "Spectre" va fi lansat pe 26 octombrie în Marea Britanie şi pe 6 noiembrie în restul lumii, inclusiv în Statele Unite ale Americii şi în România.

În "Spectre", actorul Daniel Craig interpretează pentru a patra oară rolul agentului 007. Christoph Waltz, Léa Seydoux, Monica Bellucci, David Bautista şi Andrew Scott fac, de asemenea, parte din distribuţia acestui film, al doilea din serie pe care îl regizează Sam Mendes. Printre ceilalţi actori din distribuţie se mai află Naomie Harris, Ben Whishaw şi Ralph Fiennes.

Potrivit producătorilor, intriga noului film este dominată de "un mesaj codat din trecutul lui Bond, care îl trimite pe agentul 007 pe urmele unei organizaţii sinistre".

Cele 23 de filme "James Bond" realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea. Cel mai recent lungmetraj lansat din această serie, "Skyfall", a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt film cu agentul 007.

Citește și: