Florin Badescu - Mediafax
218 vizualizări 1 sep 2015

Actorul britanic Nicholas Hoult va interpreta rolul principal în acest proiect cinematografic dedicat cunoscutului romancier american. Noul film se va intitula "Rebel In The Rye".

Filmul va descrie viaţa lui J.D. Salinger, din momentul în care scriitorul începe lucrul la romanul "De veghe în lanul de secară". Pelicula va prezenta apoi ascensiunea romancierului, dar şi decizia lui de a duce o viaţă extrem de retrasă, după succesul răsunător al acelui roman.

Lungmetrajul "Rebel In The Rye" va avea la bază biografia "J.D. Salinger: A Life", de Kenneth Slawenski, iar scenariul peliculei va fi adaptat pentru marele ecran de Danny Strong, un cineast premiat cu două Primetime Emmy.

Acest proiect cinematografic va marca, de asemenea, debutul regizoral în lungmetraj al lui Danny Strong. Cineastul american a regizat anterior un episod din "Empire", un serial inspirat din universul muzicii hip-hop, pe care l-a creat în colaborare cu Lee Daniels.

Proiectul acestui lungmetraj biografic va fi propus distribuitorilor externi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto.

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care după 1965 s-a retras în satul Cornish, în New Hampshire (SUA), până la moartea sa, în 2010, a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii despre el, bazată, în parte, pe scrisorile sale personale.

Viaţa autorului american a fost învăluită în mister, acesta retrăgându-se după 1965 într-un sat din New Hampshire şi refuzând cu obstinaţie să acorde interviuri.

Opera sa include celebrul roman "De veghe în lanul de secară", un titlu de referinţă în literatura americană, dar şi "Franny şi Zoey" şi "Nouă povestiri". Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la vârsta de 91 de ani.

Citește și: