Mădălina CHIŢU
649 vizualizări 16 oct 2013

Un nou sezon al emisiunii DANSEZ PENTRU TINE, debutează vineri, 18 octombrie, de la ora 20.30 la ProTv. Ştefan Bănică şi Iulia Vântur vor prezenta publicului cine sunt cei 8 concurenţi care au venit în SEZONUL 14 al emisiunii DANSEZ PENTRU TINE să lupte în paşi de dans pentru visurile lor.

Alexandra Popovici va urca pe scena de la DANSEZ PENTRU TINE pentru că îşi doreşte să împlinească visul tatălui ei, profesor şi coregraf, cel care a şi înfiinţat în urmă cu şapte ani grupul folcloric “Dor”.

Alexandra a avut o copilărie foarte grea, pentru că părinţii nu i-au fost alături. Şi-a cunoscut tatăl abia când avea 11 ani, când a intrat într-un ansamblu popular. “Toată lumea ştia că sunt fata lui, numai el nu. Nu ştia nici măcar că exist. Eram fericită că în sfârşit îl am aproape de mine chiar dacă el nu ştia cine sunt”, declara tânăra. La 14 ani, Alexandra şi-a făcut curaj şi i-a spus că este copilul lui. Astfel, au început să lucreze împreună în cadrul folcloric “Dor”, iar asta a fost cea mai mare bucurie din viaţa Alexandrei.

Din cauza problemelor materiale, ansamblul “Dor” este aproape în pragul dezmembrării, iar acest lucru l-ar distruge pe tatăl ei. Alexandra va lupta în paşi de dans alături de Sorin Brotnei şi de coregrafa Georgiana Caita, cunoscută sub numele de Căprioara pentru a împiedica asta.

Emanuela Mitrea şi Falemi Nana vor lupta la DANSEZ PENTRU TINE, SEZONUL 14, sub stricta supraveghere a coregrafului Lilian Carăuş, pentru a-i îndeplini visul concurentei.

Despre Ema, o tânără frumoasă şi plină de viaţă, nimeni nu ar crede că a avut o copilărie bolnăvicioasă şi că a suferit chiar şi o paralizie. Ema este astăzi o femeie sănătoasă datorita dansului, pentru care a făcut nenumărate sacrificii. Cu toate că dansul nu îi oferă siguranţa materială de care ea şi familia ei au nevoie, Ema ştie cu certitudine că s-a născut pentru a se exprima prin această formă de artă, la care nu vrea să renunţe.

Iulia Clişu este din Bârlad, locul transformat într-o adevărată pepinieră de dansatori de coregrafa Monica Moraru, cea prin mâinile căreia au trecut sute de copii. Viaţa acesteia a fost însă atât de grea încât, în urma stresului şi a traumelor, s-a îmbolnăvit de obezitate morbidă, una dintre cele mai cumplite afecţiuni de care poate suferi un dansator. Iulia este unul dintre tinerii care îşi doresc din toată inima să îşi vadă profesorul sănătos, pentru a continua să danseze sub îndrumarea unui profesionist cu har.

Aceasta va lupa alături de Dima Trofim şi de coregraful Dragoş Roşu, cunoscut sub numele de Istvan, pentru a-şi îndeplini visurile.

Dana Matei, poreclită Lockid, vrea să danseze şi simte că nu poate face altceva. Familia a insistat să facă o facultate care nuare nicio legătură cu dansul şi a făcut-o: Facultatea de Drept, iar mai apoi şi a lucrat la o firmă de asigurări în postul de consilier juridic. Nu a rezistat, şi-a dat demisia, iar într-o perioadă chiar a plecat de-acasa pentru a-şi urma visul: acela de a dansa. A renunţat la viaţa tihnită oferita de mama ei în schimbul unei vieţi dedicate dansului. Deşi o duce greu, nu renunţă. Ambiţia de a dansa este atât de mare încât a intrat şi la Facultatea de Coregrafie.

Pe lângă dorinţa imensă de a dansa, Dana va lupa alături de Giani Kiriţa şi Victoria Bucun, cunoscută sub numele de Vica, să vrea să-şi ajute şi mama, care se luptă în prezent cu o serie de datorii.

Razvan Marton a fost crescut de bunici de la vârsta de un an, aşa că nu e greu de înţeles că ei reprezinta totul pentru el, cu atât mai mult cu cât părinţii lui au murit când el era adolescent. Tânărul este ca un tată pentru fratele lui mai mic, pe care îl sprijină. Răzvan ar vrea să facă teatru, să cânte şi să danseze, dar mai presus de orice vrea să ofere siguranţă familiei sale.

Astfel, acesta va participa la DANSEZ PENTRU TINE, SEZONUL 14, alături de Ilinca Vandici şi de coregraful Daniel Dobre, pentru a-şi îndeplini visurile.

Adrian Baranga, poreclit Freek, va intra în competiţia visurilor alături de Elena Ionescu. Coregraful celor doi concurenţi de la DANSEZ PENTRU TINE, SEZONUL 14, este Andra Gheorghe, cunoscută sub numele de Cocuţa.

Din dragoste pentru această formă de arta, Freek a devenit un personaj cunoscut în lumea dansului. Nimeni nu ştie însă că acesta a plecat din provincie şi şi-a lăsat singuri părinţii care pentru el înseamnă totul. A făcut multe sacrificii pentru a reuşi să trăiască pentru dans, din dans. Deşi se simte realizat pe plan profesional, suferinţa lui cea mai mare este că meseria nu îl lasă să petreacă mai mult timp împreună cu familia, el fiind un familist convins.

Zilnic în el se dă o luptă dură între a-şi urma visul şi a fi alături de părinţii săi bolnavi, bătrâni şi singuri. Visul său este acela de a-şi ajuta părinţii, care au nevoie de o viaţă mai bună şi mai liniştită.  Freek simte că singurul mod prin care poate face asta este dansul.


Ca şi Freek, George Trascău, poreclit Dark, vrea să-şi ajute familia prin dans şi numai prin dans, cel care l-a şi ajutat să treacă printr-o copilărie grea şi să devină un bărbat puternic. Singuratic şi retras, Dark a găsit calea de a transmite celorlalţi trăirile lui: dansul. Tânărul, alături de Sore Mihalache şi de coregraful Bogdan Boantă, vrea să demonstreze familiei lui că poţi să-ţi construieşti viaţa pe care ţi-o doreşti făcând ceea ce-ţi place şi că, mai mult decât atât, aşa îi poţi ajuta şi pe cei dragi.

 

Alexandru Ciobanu luptă pentru prietenul lui foarte bun, Andrei, în vârstă de 18 ani, care a suferit un accident groaznic în timpul unui spectacol de breakdance. A făcut o săritură, a căzut în cap, iar acum este paralizat de la gât în jos. În ultimul an, Andrei a trecut printr-o serie de intervenţii chirurgicale, însă acum trece printro perioadă de recuperare, iar tratamentele sunt costisitoare.

Alexandru Ciobanu va urca pe scena de la DANSEZ PENTRU TINE, SEZONUL 14, alături de Ruby. Cei doi vor fi coordonaţi de Doina Botiş.

Emisiunea DANSEZ PENTRU TINE va începe vineri cu un nou sezon.

Citește și: