572 vizualizări 6 apr 2008

Românii sunt amatori de spectacol combinat cu poveşti emoţionante: cea de-a patra ediţie a emisiunii Dansez pentru tine a fost lider de audienţă. Pro Tv a fost urmărit, în minutul de aur al emisiunii, 22.23, de peste 2 milioane de telespectatori, înregistrând o audienţă de 15,8 puncte şi 39,8% cotă de piaţă, pe publicul cu vârste între 18 şi 49 de ani din mediul urban. Timp de aproape 4 ore şi jumătate, cât a durat emisiunea, postul a înregistrat, pe publicul comercial, un rating mediu de 9,6 puncte. Cea de-a patra ediţie a show-ului a adus, odată cu dansurile spectaculoase, prima eliminare din liga învingătorilor. După 3 dueluri consecutive, zeci de ore de pregătire şi multe lacrimi, Cristina Rus şi Mihai Botezat au părăsit concursul în urma televotului.

Micul Robert, pentru care au luptat cei doi, a primit un CEC în valoare de 1.500 de euro, menit să-l ajute să spere într-un viitor mai bun. Puştiul a părăsit competiţia în braţele lui Raul, celălalt copil care a trăit emoţiile duelului. Raul speră încă în împlinirea visului său, pentru că Delia Matache şi Ionuţ Pavăl, perechea care concurează pentru el, se află încă “în cărţi”. Oricum, Cristina Rus şi Mihai şi-au încheiat participarea la emisiune cu promisiunea că nici dorinţa lui Robert, aceea de a studia mai departe, nu va rămâne fără ecou.

Competiţia strânsă de vineri seară i-a supus pe Delia şi Ionuţ  la o nouă încercare: săptămâna aceasta vor trece prin cel de-al patrulea duel consecutiv. Alături de ei se află una dintre cele mai iubite şi mai apreciate perechi din competiţie, Alex Velea şi Cristina Stoicescu. Până în ediţia de vinerea aceasta, s-au aflat printre fruntaşi, însă ghinionul şi nesincronizarea i-au trimis direct la duel. Alex şi Cristina încearcă să o ajute pe Cristina Ciobănaşu, o fetiţă de 11 ani foarte talentată la muzică, la ţesut şi la pictat, să aibă o copilărie mai uşoară. Împreună cu bunica, Cristina şi tatăl ei bolnav trăiesc într-o singură cameră, fără baie, bucătărie sau apă curentă.

Tensiuni între concurenţi şi juriu

După patru săptămâni de competiţie, tensiunile s-au acumulat, iar reproşurile concurenţilor la adresa juriului continuă. După ce Cristina Rus şi Smiley au pus la îndoială obiectivitatea notelor, baletul emisiunii a executat un dans-parodie care a ilustrat “sancţiunile” ce se îndreaptă către perechi din partea juriului.

Dincolo de conflictele dintre concurenţi, coregrafi şi juraţi, constanta principală a emisiunii rămâne dorinţa participanţilor de a ajuta câţiva copii înzestraţi, dar nefericiţi. Câştigul principal al formatului, pe lângă audienţa remarcabilă pe care o aduce postului, este implicarea unor oameni care au tot ce le trebuie în vieţile nu la fel de norocoase ale unor puşti necunoscuţi, dar pe care au ajuns să-i iubească.


Citește și: