Alexandra Mortu
1346 vizualizări 15 apr 2019

Zhao, un gunoier care locuieşte în regiunea de nord a Chinei, are un stil de viaţă foarte modest. Majoritatea meselor lui sunt foarte simple, constând în mare parte din tăiţei fierţi, iar de peste 30 de ani nu şi-a mai cumpărat o haină nouă. De asemenea, casa în care locuieşte împreună cu familia lui este una foarte modestă, aproape sărăcăcioasă. Însă, chiar dacă are un salariu destul de mic, probabil că ar fi putut avea un stil de viaţă mai bun dacă nu îşi dona mare parte din el unei cauze nobile.

Originile lui modeste şi contactul cu sărăcia l-au determinat pe Zhao să se dedice, în ultimele trei decenii, copiilor cu posibilităţi reduse sau săraci, şi, în acelaşi timp, să aibă grijă de propria familie.

Poveste lui de viaţă este una înduioşătoare şi tragică: tatăl său a murit când acesta era foarte mic iar mama avea probleme psihice, astfel, mare parte a copilăriei lui, Zhao s-a bazat pe bunătatea celorlalţi. Ştiind ce înseamnă să fii neajutorat şi sărac, bărbatul s-a hotărât să ajute la rândul lui, indiferent de puţinul pe care îl avea.

Înainte, Zhao locuia împreună cu familia lui într-o casă pe care o deţineau, însă acesta a decis să o vândă acum câţiva ani. Soţiei lui nu i-a fost uşor să accepte dărnicia partenerului, astfel Zhao i-a arătat cu blândeţe satul în care locuiesc copiii căruia el le donează banii, iar de atunci totul a fost limpede.

Potrivit publicaţiei Oddity Central, Zhao a declarat: „Şi eu am fost ca aceşti copii, nu aveam ce să mănânc şi mă simţeam neajutorat. Vreau să îi ajut să-şi schimbe destinul”.

Una dintre cele mai preţioase „comori” deţinute de Zhao este colecţia de certificate de donaţii pe care le-a strâns de-a lungul a celor 30 de ani.

Chiar dacă bărbatul nu a cerut niciodată nimic în schimb pentru ajutorul pe care l-a oferit copiilor, totuşi, roata destinului s-a întors iar Zhao a fost sprijinit de unii dintre cei pe care i-a ajutat de-a lungul timpului - în decembrie anul trecut când a fost internat în spital, chiar dacă soţia lui nu era în oraş, bărbatul nu a fost singur deoarece copiii pe car el îi ajutase i-au fost alături.

Zhao are aproape 60 de ani iar munca grea de gunoier îşi pune amprenta asupra corpului şi a sănătăţii sale, însă nu vrea să renunţ deoarece ştie că doar aşa îi va putea ajuta în continuare pe micuţii care au nevoie de el.

Foto: Captură Oddity Central

 

Citește și: