Silviu Bănilă
395 vizualizări 24 oct 2018

David Bawden a fost ales „papă” în 1990, în Belviue, Kansas, grupul de votanţi numărând doar ŞASE MEMBRI, printre care el însuşi şi părinţii săi, scrie odditycentral.com. Acesta a devenit „Papa Michael” (Papa Mihai, pe româneşte), autoproclamatul „papă” al Bisericii Catolice şi a petrecut 28 de ani în încercarea de a atrage urmaşi. Mai mult, el a dorit să-şi exercite „atribuţiile de papă”, slujind miliardele de credincioşi din toată lumea şi chiar a ţinut slujbe! Pentru a se face pe deplin cunoscut, „Papa Michael” are un site, dar este activ şi pe reţelele de socializare.

„Papa Michael”, care a fost şi protagonistul unui documentar, este fiul unor creştini devotaţi şi a simţit „chemarea” de la o vârstă fragedă. Reformele instituite de Al Doilea Consiliu de la Vatican, în anii 1960, l-au afectat dur, atât pe el, cât şi pe rudele sale şi i-a determinat pe aceştia să pună la îndoială conducerea Bisericii Catolice. Neamul Bawden a devenit interesat de o mişcare numită Societatea Sf. Pius al X-lea, care refuză să accepte autoritatea consiliului de la Vatican.În 1978, David Bawden a fost dat afară din Societate, pe fondul unor „tensiuni interne”, după cum a spus acesta, dar familia sa s-a mutat în St. Marys, Kansas, în anii 1980, pentru a fi aproape de congregaţie.

Familia Bawden a decis să aleagă un nou „papă” şi a căutat oameni care să fie de acord cu această doctrină.

În iulie 1990, David Bawden, părinţii săi, Tickie şi Kenneth şi alţi trei credincioşi s-au adunat într-un magazin din Belvue, unde l-au ales „PAPĂ” pe David.

El a adoptat numele „Papa Michael”, după eroul său religios şi procesiunea s-a încheiat cu mesajul tradiţional „Habemus papam”. În drum spre Belvue, noul „papă” a realizat că este responsabil pentru sufletele a şase miliarde de suflete din întreaga lume.

În documentarul „Papa Michael”, din 2010, pontiful autoproclamat a declarat că are circa 30 de adepţi. Cândva, David i-a adresat o scrisoare de excomunicare Papei Ioan Paul al Doilea, dar nu a primit niciun răspuns.„Nu mă aşteptam să primesc un răspuns”, a declarat acesta pentru Lawrence Journal. „Papa Ioan nu a primit, cel mai probabil, scrisoarea mea, dar altcineva a primit-o. Dacă le pasă cu adevărat de sufletele umane, ar trebui să îmi răspundă, chiar dacă au impresia că sunt un prost. Şi proştii au suflet!”, a declarat „Papa Michael”.

Citește și: