Mădălina CHIŢU
8710 vizualizări 1 oct 2013

Mărimea chiar contează. Asta este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor americani care au descoperit că bărbaţii care au testicule mici se implică mai mult în creşterea copiilor. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Emory, din Atlanta, sunt de părere că bărbaţii care au un nivel scăzut de testosteron în organism şi-ar putea canaliza energia în a avea grijă de un copil mic.

Daily Mail publică un articol în care este evidenţiat motivul pentru care mărimea chiar contează, atunci când vine vorba de anumite părţi ale corpului.

Astfel, persoanele care au urechi mici sunt predispuse riscului de a se confrunta cu eczeme, dar şi cu probleme la rinichi, mai notează Daily Mail.

„Atunci când ai urechi mici ai automat şi canale mici (nr. tuburile care comunică la exterior cu urechea mijlocie), iar acest lucru predispune la apariţia eczemelor, pentru că aceste canale sunt învelite cu piele”, a explicat George Murty, specialist ORL de la Spitalul Universitar Leicester. Expertul spune că persoanele care au urechi mici prezintă şi un risc mai mare de a suferi de otită.

„Persoanele care au urechi mici sunt expuse riscului de a se confrunta cu afecţiuni ale rinichilor. Nu există o explicaţie concretă pentru acest lucru”, a mai spus Murty.

Limbă mare – predispoziţie la apnee în somn, afecţiune a aparatului respirator caracterizată prin pauze respiratorii repetate, frecvente în timpul somnului. Durata perioadei de oprire a fluxului de aer este de 10 secunde. Statisticile citate de Daily Mail arată că, numai în Marea Britanie, 4% dintre bărbaţii de vârstă mijlocie şi 2% dintre femeile de aceaşi categorie de vârstă se confruntă cu această afecţiune. „Persoanele care au limba şi amigdalele mari se confruntă cu apnee în somn, deoarece aceste organe blochează căile respiratorii în somn.

Şoldurile mari prezic pierderi de memorie. Cel puţin asta e concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Chicago, care au analizat dacă există vreo legătură între şoldurile mari şi pierderile de memorie. Rezultatele cercetării, realizate pe un eşantion de 8.750 de femei aflate la menopauză, care aveau vârste cuprinse între 65 şi 79 de ani, arată că problemele cognitive apar mai ales în rândul celor care au şoldurile mai mari.

Persoanele care au degetele lungi prezintă un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostată, dar şi cu depresie. Concluzia a venit din partea specialiştilor de la Universitatea din Warwick şi a celor de la Instututul de Cercetări Oncologice. Experţii au analizat un grup de aproximativ 4.500 de bărbaţi, dintre care 1.500 sufereau de cancer de prostată, în timp ce restul de 3.000 erau perfect sănătoşi. În urma analizelor, bărbaţii care aveau degetele mai mari prezentau un risc crescut de a se confrunta cu cancer de prostată.

Un studiu al experţilor de la Universitatea din Alberta arată că lungimea degetelor mai pot prezice şi predispoziţia unei persoane de a se confrunta cu stări depresive. Datele cercetării arată că bărbaţii care au degete lungi, feminine, sunt expuşi riscului de a se confrunta cu depresie.

Potivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Liverpool dat publicităţii în 2001, copiii cu autism aveau degetele mai lungi spre deosebire de cei care nu sufereau de această afecţiune.

Citește și: