Gandul.info
Laura HOLBAN
4662 vizualizări 29 apr 2011

Oamenii de ştiinţă consideră că au descoperit o alternativăpentru a combate stafilococul auriu care cauzează infecţia MRSA(stafilococ auriu meticilino-rezistent). În ciuda campaniilor deavertizare şi conştientizare a igienei personale, sute de oamenimor anual din cauza stafilococului auriu, scrie Daily Mail.

Cercetătorii voiau să găsească o soluţie la rezistenţa pe care oarată stafilococul auriu când este tratat cu antibiotice. Acesteapompează proteine la contactul cu bacteria MRSA, iar acesteproteine sunt exact elementul care întreţine viaţa acestuistafilococ.

Materialul publicat în revista de ştiinţă "Science" susţine căunele bacterii MRSA au o genă numită Cfr care respinge asimilareaproteinelor, şi deci permite ca antibioticele să îşi facă treaba.Cercetătorii spun că această genă este mobilă şi că se poatetransfera cu uşurinţă între diferite specii de bacterii. Cfr este ogenă care iniţial se regăsea în stafilococul sciuri - careafectează animalele -, iar acum s-a transferat la stafilococulauriu - care afectează derma umană.

"Am descoperit ceva extraordinar. Acum avem o imagine clară amecanismului inteligent al bacteriilor pe care îl folosesc pentru ase apăra în calea antibioticelor. Acum putem începe să ne gândimcum putem întrerupe acest proces de apărare al bacteriei şi sălăsăm cale liberă antibioticelor să fie eficiente în combatereastafilococului", a declarat doctorul Squire Booker, conducătorulstudiului.

Citește și: