Mădălina CHIŢU
9103 vizualizări 14 apr 2015

De ce stă o femeie mult când se duce la toaletă într-un loc public? Răspunsul la această întrebare a devenit unul dintre cele mai dezbătute subiecte din Argentina, asta după ce o femeie a descris pe Facebook, pas cu pas şi cu umor, ce se întâmplă în spatele uşilor închise ale unei toalete publice, mesajul fiind distribuit de peste 110.000 de ori, scrie BBC, amuzant de acest „manifest în numele femeilor neînţelese”.

Lucia Ochoa spune că totul începe de la o voce interioară, cea a mamei fiecărei femei, care avertizează necontenit: „Niciodată, dar niciodată, să nu te aşezi pe colacul unui WC public!”. În aceste condiţii, în funcţie de facilităţile de care dispui într-o astfel de cabină, ai două opţiuni: să acoperi colacul cu hârtie igienică sau să adopţi ”poziţia ninja”, adică să te urci cu picioarele pe vasul de toaletă.

Lucrurile devin mult mai complicate dacă uşa de la cabina toaletei publice nu se închide. ”Acesta este momentul în care muşchii încep să tremure. Eşti suspendată în poziţia ghemuit, cu o mână care ţine de uşă şi cu o geantă de cinci kilograme atârnată de gât”, scrie argentinianca pe contul de socializare.

În postarea de pe Facebook, Luciana Ochoa oferă detaliu după detaliu despre ce fac persoanele de sex feminin atunci când se duc la toaletă şi vorbeşte şi despre momentul în care femeia reapare epuizată şi transpirată şi aude inevitabila întrebare a partenerului: ”De ce ţi-a luat atâta timp?”- ”'A fost coadă'”, este răspunsul pe care i-l oferi”, mai scrie femeia. 

Postarea a primit sute de comentarii atât din partea femeilor, cât şi din partea bărbaţilor, fiecare descriindu-şi propria experienţă din cabina unei toalete publice. ”Ai uitat să spui că atunci când nu e hârtie ca să te ştergi pe mâini îşi usuci mâinile ştergându-te pe păr”, este mesajul lăsat de o femeie la postarea Lucianei Ochoa.

Citește și: