Gandul.info
Mihai SCHIAU
5881 vizualizări 8 mar 2012

La prezentarea noului iPad, desfăşurată miercuri în San Francisco, a luat parte şi un român. Răzvan Baraitaru a urcat pe scenă, alături de CEO-ul Apple Tim Cook, pentru a prezenta calităţile grafice ale noii tablete.

Baraitaru, angajat al producătorului de jocuri Revo Solutions, le-a arătat celor prezenţi cum se mişcă jocul „Sky Gamblers: Air Supremacy” pe noul iPad, echipat cu procesor A5X quad-core şi Retina Display, ceea ce înseamnă viteze mult mai mari şi grafică mult mai bună decât pe console cum ar fi Xbox 360 sau PS3.

Conform paginii sale de Facebook, Răzvan Baraitaru s-a născut în Cernavodă şi trăieşte în Bucureşti, unde a absolvit Facultatea de Calculatoare de la Politehnică. El a lucrat la Gameloft şi la Vivendi, iar din 2008 este programator la Revo Solutions.

Răzvan Baraitaru nu este primul român care a urcat pe scenă cu ocazia lansării unui produs Apple. În 2010, Bogdan Ursu de la Gameloft l-a ajutat pe Steve Jobs să prezinte un joc cu împuşcături pentru prima tabletă Apple, iPad.

Citește și: