Ana Obretin
172 vizualizări 17 mai 2019

„În flăcări/ Burning”, în regia lui Lee Chang-Dong, prima ecranizare a nuvelei „Arderea hambarelor” a celebrului autor japonez Haruki Murakami, a făcut istorie la Festivalul de la Cannes, unde a primit premiul juriului FIPRESCI pentru cel mai bun film şi trofeul Vulcan pentru scenografie. Inspirat din povestirea scurtă „Arderea hambarelor”, de Haruki Murakami, care face parte din volumul „Elefantul a dispărut” (publicat în limba română de Polirom, în 2015), „În flăcări” este un thriller psihologic cu accente romantice, în care un scriitor aspirant şi un bărbat bogat devin rivali pentru dragostea aceleiaşi fete.

Keanu Reeves şi Halle Berry fac echipă în partea a treia a seriei „John Wick”, „John Wick 3: Război total/ John Wick: Chapter 3 - Parabellum”, regizat de Chad Stahelski. Infailibilul asasin John Wick se află din nou pus într-o situaţie la limita imposibilului, respectiv viaţa lui costă acum 14 milioane de dolari, pe urmele lui fiind o armată de vânători de recompense.

„Joacă-te cu focul!/ Joueurs”, de Marie Monge, cu Tahar Rahim şi Stacy Martin, este a treia premieră a săptămânii. Filmul a avut premiera la Cannes, în 2018, în secţiunea Quinzaine des Realisateurs. Când Ella îl întâlneşte pe Abel, viaţa ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina şi banii. Începută dintr-un pariu, relaţia lor se va transforma curând într-o pasiune devorantă, arată cinemagia.

Cea de-a patra premieră a săptămânii este o comedie de acţiune, o adaptare după celebrele manga „City Hunter”, ale lui Tsukasa Hôjô, respectiv„"Un detectiv afemeiat/ Nicky Larson et le parfum de Cupidon”, de Philippe Lacheau. Nick Larson e cel mai tare bodyguard, şi un detectiv privat ca nimeni altul. Când un tip misterios apelează la el pentru o misiune pe viaţă şi pe moarte, acela de a recupera parfumul lui Cupidon, care te face să te îndrăgosteşti imediat de cel sau cea care îl foloseşte, Nick va dezlănţui haosul.

Foto: Captură YouTube

Citește și: