Razvan Tupa
483 vizualizări 20 apr 2019

Robert De Niro a vorbit vineri noapte la emisiunea „The Late Show” despre pelicula „The Irishman” şi despre Festivalul de film Tribeca dar a profitat de ocazie pentru a face câteva consideraţii despre prestaţia lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

De Niro este cunoscut pentru comentariile publice acide la adresa lui Trump, pe care l-a numit în trecut ”ticălosul nostru suprem”. La rândul său, Trump l-a numit pe De Niro ”un individ cu un IQ foarte scăzut”.

Întrebat de gazda serii, Stephen Colbert, de ce nu îi dă o şansă lui Trump, De Niro a spus că a încercat dar i s-a arătat că lucrurile stau altfel. „Aşa mi-am zis când a fost ales. Hai să-i acordăm o şansă. Eu pornesc pentru oricine de la prezumţia de nevinovăţie. Dar tipul ăsta a arătat că e un ratat”, a explicat actorul.

Vorbind despre viitorul în care va juca în regia lui Martin Scorsese, ”The Irishman”, vedeta a adus din nou vorba despre Trump: „Oamenilor le place genul nelegiuitului, atâta doar că avem acum un imitator de gangster la Casa Albă”. De Niro l-a mai numit pe Trum ”bolovan” (dumbbell).

„Până şi gangsterii au morală şi reguli. Au un cod şi ştii că atunci când îşi dai cuvântul nu contează decât faptul că ai un cuvânt. Tipul ăsta nici măcar nu ştie ce înseamnă lucrurile de felul acesta”, a spus De Niro.

Dublu câştigător al premiului Oscar, pentru rolurile din "Naşul: Partea II" (1975) şi "Raging Bull" (1981), DeNiro a făcut multe alte roluri memorabile, în special sub bagheta regizorală a lui Martin Scorsese, în filme precum "Taxi Driver" (1976), "Goodfellas" (1990), "Cape Fear"(1991) şi "Casino" (1995). În total a adunat nu mai puţin de şapte nominalizări pentru Oscar şi este unul dintre fondatorii Festivalului Internaţional de Film Tribecca de la New York, înfiinţat în 2002.

Citește și: