Florin Badescu - Mediafax
7249 vizualizări 10 dec 2015

În septembrie 2012, un vehicul deţinut de Salman Khan, în care se afla celebrul actor, a părăsit spaţiul carosabil, a urcat pe trotuar şi a ucis un pieton, rănind în acelaşi timp alte patru persoane. După un proces îndelungat, care a inclus numeroase audieri, o instanţă inferioară indiană l-a găsit vinovat pe Salman Khan şi l-a condamnat la cinci ani de închisoare, în mai 2015.

Starul bollywoodian a făcut recurs la acea decizie şi a fost eliberat pe cauţiune.

Pronunţând verdictul, joi, judecătorul de la Tribunalul Superior din Mumbai, a declarat: "Hotărârea iniţială este suprimată. Salman Khan a fost achitat de toate acuzaţiile. Pe baza dovezilor prezentate de Procuratură, Salman Khan nu poate fi condamnat, indiferent dacă omul de rând are o părere diferită despre acest fapt".

Tribunalul Superior a spus că Procuratura nu a putut să dovedească faptul că Salman Khan conducea acel automobil şi că se afla în acel moment sub influenţa alcoolului. Tribunalul a decis, totodată, că declaraţia martorului-cheie, fostul bodyguard al starului, Ravindra Patil, care se afla şi el în vehicul, "nu era pe deplin de încredere". Ravindra Patil a murit în 2007.

Procuratura poate să facă recurs şi, dacă acesta va fi acceptat, procesul se va muta la cea mai înaltă instanţă din India, Curtea Supremă.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood şi a jucat în peste 80 de filme cu mare succes la public. El este însă şi o vedetă controversată, fiind adesea descris ca "băiatul rău" al Bollywood-ului. Este de aşteptat ca acest proces să îi afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendentă în ultimii ani.

În 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vânat o căprioară dintr-o specie protejată, dar a fost eliberat pe cauţiune, după ce a petrecut mai puţin de o săptămână după gratii.

În noiembrie 2013, Salman Khan a fost în Sibiu, unde a turnat mai multe scene pentru filmul "Jai Ho", regizat de fratele său, Sohail Khan.

Starul indian a avut două filme de succes în 2015. Pelicula sa "Bajrangi Bhaijaan", lansată în iulie, a obţinut încasări de 95 de milioane de dolari, iar filmul "Prem Ratan Dhan Payo", lansat în noiembrie, a generat încasări de 60 de milioane de dolari. Următorul lui film se intitulează "Sultan" şi va fi lansat în 2016.

Citește și: