Ionela SAMOILĂ
2339 vizualizări 27 feb 2012

Urşii panda îşi petrec cea mai mare parte a timpului mâncând bambus şi sforăind. Nu este şi cazul acestui ursuleţ, care îşi face loc în program şi pentru puţină gimnastică, scrie Daily Mail.

Fotograful Mitsuaki Iwago a reuşit să surprindă momentul în care un pui de urs panda s-a agăţat cu membrele inferioare de un copac şi şi-a dat drumul cu capul jos, într-o demonstraţie demnă de Jocurile Olimpice.

Spre deliciul privitorilor veniţi la Rezervaţia Naturală Wolong din Sichuan, China, animăluţul pufos a scos limba în timp ce stătea cu capul în jos. Totuşi, la final se pare că puiul s-a chinuit puţin până să-şi scoată lăbuţele dintre ramurile arborelui.

"Eram în vizită la Rezervaţia de urşi panda, deoarece cred că sunt nişte animale minunate şi voiam să fac câteva fotografii. Puiul acesta parcă nu voia să-şi ia ochii de pe mine. Era fascinant! La un moment dat s-a îndreptat spre copac şi a reuşit să se întoarcă cu capul în jos", a povestit Mitsuaki Iwago, fotograful de 61 de ani.

"Aveam senzaţia că se uită spre aparat, ca şi cum ar fi vrut să-mi demonstreze de ce este în stare. Sunt foarte mulţumit de fotografii şi i-am fost recunoscător ursuleţului pentru acest spectacol", a adăugat fotograful, originar din Tokyo, Japonia.

În prezent în toată lumea mai există doar 1.300 de urşi panda. 150 dintre ei trăiesc la rezervaţia Wolong, pe o suprafaţă de 200.000 de hectare, la poalele munţilor Qionglai.

Un adult consumă între 9 şi 13 kilograme de bambus pe zi şi poate ajunge la maturitate la 1,8 metri lungime şi 160 de kilograme.

Citește și: