Corina VÂRLAN
1981 vizualizări 18 nov 2014

Autorităţile chineze au descoperit 37 de kilograme de aur, documente pentru 68 de case şi 120 milioane de yuani în numerar, echivalentul a circa 19,6 milioane de dolari, în locuinţa unui oficial anchetat pentru corupţie al Partidului Comunist, scrie Business Insider.

Descoperirea a fost făcută în locuinţa lui Ma Chaoqun. Ma Chaoqun este fostul manager general al companiei de stat de furnizare a apei din Qinhuanqdao, acuzat de luare de mită, delapidare şi deturnare de fonduri publice.

Suma a fost atât de mare încât agenţia de ştiri chineză Xinhua a catalogat-o drept "şocantă". Există mai multe cazuri similare de corupţie în Hebei supranumite de presa chineză "Oficiali mici, corupţie gigant"

Preşedintele chinez Xi Jinping a pornit o campanie încrâncenată împotriva corupţiei. El a avertizat, ca şi alţi predecesori, că însuşi supravieţuirea pardidului este miza campaniei. Represiunea împotriva corupţilor vine în timp ce guvernul caută să înainteze o campanie mai largă împotriva extravaganţei şi a decadenţei.

Citește și: