Gandul.info
Oana Bujor
2440 vizualizări 25 nov 2017

În mai multe legende locale era povestită existenţa unor ruine străvechi sub apă, iar echipa a decis să investigheze lacul Van. Mail Online notează că pe parcursul a 10 ani au realizat imagini cu diferite vietăţi şi chiar cu o navă rusească aflată în lac, potrivit Descoperă

Însă, în prezent, aceştia au descoperit ceea ce căutau, o structură de piatră conservată datorită apei alcaline din lac. Castelul şi mai multe sate au fost construite pe când nivelul apei nu era la fel de crescut. ''Mail multe civilizaţii şi-au construit aşezări în jurul lacului Van. Ei au denumit lacul <<marea superioară>> şi credeau că ascunde nenumărate mistere. Este un miracol faptul că am descoperit acest castel sub apă,'' a declarat Tahsin Ceylan, fotograf subacvatic.

Regatul Urartu se întindea în trecut în regiunea montană sud-estică a Mării Negre şi sud-vestul Mării Caspice. În prezent, regiunea se divide între Armenia, estul Turciei şi nord-vestul Iranului. Menţionat în arhivele asiriene din secolul XII î.Hr., Urartu deţinea puterea politică în Orientul Mijlociu al secolului VIII şi IX î.Hr.

Capitala Tushpa era localizată în zona lacului Van. Majoritatea rămăşiţelor acestei aşezări se află în patru lacuri, Cildir şi Van din Turcia, Urmia, din Iran, şi Sevan din Armenia. 

Citește și: